Atenție, șoferi! Se schimbă Codul Rutier. Nu ți-ai plătit, la timp, taxele? Nu mai circuli

0
201

amenzile-rutiere-vor-creste-de-la-1-mai-cu-20-374978

Schimbarea îi vizează pe șoferii care-și cumpără o mașină nouă. Proprietarul are la dispoziţie 60 de zile în care trebuie să-şi plătească taxele după ce a cumpărat-o. Altfe, noul proprietar nu va mai putea circula cu ea şi va plăti amenzi care pot ajunge la 2.500 de lei, scrie economica.net.

Poliţistul de la Rutieră va şti dacă s-au plătit sau nu taxele, pentru ca instituţiile vor comunica între ele. Astfel, datele de la serviciul de înmatriculări şi de la RAR ajung la organele fiscale, care la rândul lor trimit mai departe situaţia cu fiecare nou proprietar al maşinii care nu apare că şi-ar fi plătit la timp taxele.

Dacă un şofer va fi prins la volanul unei maşini cu înmatricularea suspendată, fapta sa va fi considerată contravenţie, şi trecută în clasa a IV-a, cea pentru care se primesc între 9 şi 20 de puncte amendă, adică între 1.125 de lei şi 2.500 de lei.

De aasemnea, poliţistul îi va reţine certificatul de înmatriculare, îi va da o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie și îi va reţine şi plăcuţele de înmatriculare.

 

LEAVE A REPLY