Ceară epilatoare naturală din doar 3 ingrediente!

0
285

DIY-homemade-sugar-wax-1b

Știați că puteți face propria ceară epilatoare cu doar trei ingrediente pe care sigur le aveți în bucătărie? Dacă aveți zahăr, lămâie și apă ceara este ca și făcută!

Ceara din zahăr este foarte ușor și rapid de făcut. De asemenea, este complet naturală și sigură pentru piele(chiar și pentru față), este solubilă(se curăță foarte ușor),este perfectă pentru pielea sensibilă,este mult mai puțon dureroasă decât ceara obișnuită și vă poate ajuta să economisiți câțiva lei.

Ingrediente:
2 căni*- zahăr alb;
1/2 cană- suc de lămâie;
1/2 cană-apă;
Timp de preparare- aprox. 20-30 de min, depinde de intensitatea flăcării de pe aragaz.

Mod de preparare.
Se pun toate ingredientele într-un vas mai înalt pe aragaz la flacără mică-medie, deoarece compoziţia va fierbe şi va avea — mai ales când amestecaţi . Din când în când se amestecă, pentru a nu se arde zahărul (a nu deveni total maro) şi a se putea carameliza.
Când se obţine o culoare a mierii dar o nuanţă un pic mai închisă, se poate turna într-un borcan curat şi lăsată neapărat pentru a se răci complet. Când şi-a schimbat culoarea şi va apropiaţi de sfârşit, este indicat să daţi flacăra la mic pentru a nu se arde şi a păstra un pic controlul temperaturii.

DIY-homemade-sugar-wax-3b

Trebuie avute în vedere 2 aspecte:

Culoarea este un indiciu foarte important când vasul trebuie luat de pe foc. Culoarea prea deschisă semnifică posibilitatea ca ceara să nu se fi făcut, în sensul că odată aplicată, nu se va lua de pe piele (partea bună este că se poate spăla/clăti cu un pic de apă), însă această fi aplicată la temperaturi joase. O culoare prea închisă semnifică faptul că zahărul s-a ars, iar atunci când este doar şi un pic încălzită la microunde poate arde foarte uşor pielea. Ceară nu este neapărat compromisă, putând fi utilizată, dar cu multă  atenţie. Trebuie avut în vedere că ceara continuă să se “gatesca”chiar şi după ce a fost luată de pe foc şi pusă în borcan, de aceea nu trebuie aşteptat ca pe foc să aibă o culoare foarte închisă. Avantajul unei culori bune( miere închisă) este temperatura scăzută pentru aplicarea pe piele şi astfel riscul scăzut de a va arde.

Textura după ce a fost răcită. Întotdeauna înainte de aplicarea pe piele trebuie să se facă un test pe mâna să nu ardă. Pentru aplicarea pe piele se va reîncălzi la microunde maxim 20 de secunde şi nu trebuie să fie lichidă, ci doar maleabilă, pentru a putea fi aplicată. În eventualitatea în care este foarte lichidă-când e rece (adică nu s-a făcut) poate fi repusă pe aragaz sau la microunde şi încălzi mai mult. Pentru se îndepărta ceara aplicată de pe piele se vor utiliza bucăţi de bumbac (ideal nişte cearşafuri vechi tăiate pe măsurile voastre, tricouri sau ce doriţi să mai reciclaţi).

LEAVE A REPLY