Originea si istoria din spatele gestului de a oferi cadouri

0
842

6360284906839051061304297219_intro

Cadourile sunt o traditie veche, care dateaza de mii de ani. Ca fiinte umane, suntem creaturi sociale care se bucura de compania celuilalt si ne exprimam sentimentele prin oferirea de cadouri. Fie ca este o expresie a iubirii adevarate, aprecierea fata de un angajat sau pur si simplu pentru a arata recunostinta, oferirea de cadouri ne este impregnata in ADN.

Pe langa traditionalele cadouri, companiile au adoptat un sistem de oferire al cosurilor cadouCosurile cadou corporate sunte ideale pentru a recompensa o persoana care lucreaza pentru o companie. Pot fi oferite de sarbatori sau aniversari:

Pentru a intelege de ce suntem atat de fermecati de oferirea cadourilor, este imortant sa ne intoarcem in timp pentru a gasi originile acestei forme unice de exprimare, care ne face atat de umani.

Oferirea de cadouri poate fi una dintre cele mai vechi activitati umane care dateaza inca de la inceputurile speciei noastre. Chiar si in cultura primitiva, oamenii cavernelor ofereau cadouri pentru a-si arata dragostea si afectiunea unul fata de celalalt.

Fie ca era vorba despre o piatra de o forma neobisnuita, un dinte de la un animal, coaja de la un copac sau orice alt element de origine naturala, oferirea de cadouri a fost cu siguranta un comportament comun cu mult timp inainte ca noi sa devenim o civilizatie avansata.

Dupa ce uneltele au fost inventate, cadourile au inceput sa devina din ce in ce mai elaborate.

In timpul egiptenilor, faraonii erau cei care primeau daruri cel mai des. Poporul construia piramide masive pentru a stoca bogatia faraonilor, si pentru a se inchina zeilor.

In timpul romanilor, oamenii isi daruiau unul altuia obiecte care erau purtatoare de noroc.

Astazi, cadourile sunt raspandite in intreaga lume si in culturile din intreaga lume. De la zile de nastere, aniversari, cadourile sunt oferite membrilor familiei, prietenilor, colegilor si vecinilor.

Exista o ramura speciala a industriei dedicata pentru crearea si vanzarea de cadouri, care permite chiar si celor mai ocupati oameni sa gaseasca tipul potrivitu de cadou intr-un timp extrem de scurt. Psihologia de a oferi cadouri este atat de plina de satisfactii si permite oamenilor sa se conecteze.

Cel care ofera darul este isi exprima sentimentele si emotiile prin oferirea unui cadou. Cel care primeste darul, primeste sentimentele si emotiile, acest lucru reprezentant o conexiune intre cei doi. A face conexiuni cu oamenii din jurul nostru ne da un sentiment de satisfactie. Acest sentiment este unul care scoate tot ce este mai bun in noi.

LEAVE A REPLY