ULTIMA ORĂ! Un nou val de imigranți veniți din Orientul Mijlociu va asalta Europa

0
183

im

În ultima săptămână, ofițerii români de legătură din mai multe state vecine României au furnizat către colegii lor specializați în migrație informații potrivit cărora un nou val de refugiați din Orientul Apropiat și Mijlociu se pregătește să bată la porțile Europei. Pentru a evita trecerile frauduloase ale frontierei sau, mai rău, forțarea granițelor, mai-marii MAI au întărit măsurile de siguranță.

Veștile venite din taberele de refugiați din Serbia și Bulgaria, dar și din Turcia și Siria, conturează ipoteza unui nou val de imigranți care, ca la un semn, se vor pregăti să invadeze țările occidentale. În urma mai multor întâlniri între ministrul Internelor, Petre Tobă și șefi ai Poliției de Frontieră, ai Jandarmeriei, dar și ai serviciului de informații al MAI, s-a luat decizia ca gradul de alertă de la frontierele României să fie ceva mai ridicat. ”Există informații legate de formarea unui nou val de refugiați. În plus, în taberele din Bulgaria, dar mai ales în cele din Serbia, atmosfera printre refugiați este destul de tensionată. Pentru prevenirea unor incidente urmate de forțarea granițelor României, s-a luat decizia ca numărul polițiștilor de frontieră să fie suplimentat. Vor fi aduși și jandarmi în sprijin, iar dacă va fi nevoie, vor fi chemați oameni de acasă. Sunt măsuri de precauție normale în astfel de situații”, ne-au dezvăluit surse din cadrul ”Internelor”. Pentru o și mai mare siguranță, frontierele României vor fi supravegheate și din aer. Este vorba de elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație, aparate de zbor dotate cu echipamente speciale de termoviziune, capabile să capteze imagini și să repreze în beznă fugari care încearcă să forța frontierele la adăpostul întunericului”, au explicat aceleași surse. În ultima săptămână, mai multe grupuri de sirieni și algerieni, coordonate de călăuze bulgare, au încercat să intre ilegal în România.

Măsura ”betonării” granițelor țării noastre vine și în contextul informațiilor vehiculate în presă, dar neconfirmate oficial, conform cărora una dintre bazele militare NATO de pe teritoriul României ar putea fi gazda celor 50 de focoase nucleare ale americanilor, armament despre care s-a vehiculat ipoteza unui transfer de la Baza Aeriană Militară Incirlik, Turcia.

LEAVE A REPLY