Îndemn la TERORISM și URĂ față de români: “Clujul va fi din nou oraș maghiar!” O trupă a difuzat pe scenă imagini cu Stalin, Hitler şi ISIS la un festival public

0
945

Zilele Culturale Maghiare au debutat cu un concert controversat al trupei Beatrice din Ungaria, precizează B1.

În timpul spectacolului, au fost difuzate imagini cu Hitler și Lenin și a răsunat sloganul folosit de teroriștii grupării ISIS, “Allahu Akbar”, transmite TVR.

Unul dintre membrii formației a cântat, pe scena festivalului, că orașul Cluj va redeveni un oraș maghiar.

cluj teroristi

Poliția s-a autosesizat în acest caz. “Un poliţist specializat şi un procuror analizează dacă manifestarea întruneşte elementele unor infracţiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”, a declarat, pentru “Adevărul”, Carmen Jucan, de la Biroul de Presă al IPJ Cluj.

Organizatorii evenimentului sunt de părere că artiștii ar fi cântat despre ororile secolului XX și de aceea au fost afișat imagini cu Hitler și Stalin. Cu toate acestea, ISIS nu are nicio legătură cu secolul XX și nu explică nici intenția artistului care a îndemnat la redobândirea Clujului de către Ungaria.

“Pe ecranele din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în timpul melodiei “Secolul XX”, au apărut imagini cu figuri care au marcat într-un mod tragic şi regretabil istoria europeană şi mondială. Precizăm că versurile cântecului se îndreaptă împotriva acestor figuri istorice şi a ideologiilor nocive ale acestora. Versurile cântecului caracterizează actele acestora drept “teroare”, se afirmă într-un comunicat al organiatorilor.

Evenimentele din cadrul Zilelor Culturale Maghiare au iscat polemici şi la ediţia de anul trecut. Atunci, unul dintre cei mai contestaţi lideri ai secolului XX, dictatorul Horthy Miklos, a avut parte de o secţiune specială în cadrul unei prelegeri.

LEAVE A REPLY