Te duci la plajă? Poți fi amendat cu 20.000 de lei pentru două fapte aparent banale

0
106

litoral1

Legislația autohtonă stabilește amenzi usturătoare pentru turiștii care nu respectă reglementările aflate în vigoare în ceea ce privește activitățile desfășurate pe plajă.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă stabilește că, în vederea protecției turiștilor, pe toate plajele de pe litoralul Mării Negre, ce sunt folosite în scop turistic, există două activități strict interzise, care se sancționează cu amenzi de zeci de mii de lei. Vizate sunt atât persoanele fizice, cât și cele juridice.

Concret, actul normativ prevede, în primul rând, că accesul pe plajă al persoanelor însoțite de animale este strict interzis, cu excepția câinilor din dotarea Ministerului Administrației și Internelor (MAI) și a câinilor utilitari ai persoanelor cu dizabilități.

În al doilea rând, pe plajă nu au voie, sub nicio formă, să circule sau să staționeze vehicule, cu excepția celor care asigură intervenții operative și a celor de întreținere a plajelor.

Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu o amendă cuprinsă între 10.000 şi 20.000 de lei. În altă ordine de idei, cu aceeași amendă se mai sancționează, potrivit actului normativ, și desfăşurarea de activităţi turistice pe plajă fără a deţine autorizaţie turistică sau permiterea realizării de activităţi de comerţ ambulant pe plajă.

În ceea ce privește constatarea și aplicarea sancțiunilor, de acestea se ocupă personalul MAI și cel al autorităților administrației publice locale.

sursa: avocatnet.ro

LEAVE A REPLY