Se dă lege: Toți angajații primesc gratuit o masă caldă de la angajator

0
1348

masa-calda-la-pranz-oferita-la-locul-de-munca-361199

Angajatii din Romania ar putea uita de grija mesei de la serviciu si a „pachetului” din geanta. O initiativa legislativa prevede ca toti cei care muncesc legal in Romania ar putea beneficia de o masa calda la pranz oferita de catre angajator.
”Vad zilnic cum saracii oameni mananca hrana rece la serviciu, ce isi aduc de acasa. De multe ori, nu au nimic in geanta, pentru ca nu au bani, si rabda foame. Unii se duc la tot felul de magazine si isi cumpara sandwich-uri sau mancare calda la caserole, cu care vin apoi la locul de munca. Este o mare pierdere de timp pentru angajati. Unii se imbolnavesc de stomac pentru ca nu se hranesc corespunzator, din lipsa banilor”, a declarat senatorul UNPR, Constantin Popa, initiatorul legii.

Senatorul vrea ca valoarea mesei sa fie de 15 lei pe zi, iar angajatul sa o primeasca la locul de munca, in asa fel incat sa nu mai fie nevoit sa plece pentru a-si cumpara mancare. Pe langa beneficiile aduse salariatului, senatorul spune ca, prin aceasta initiativa, angajatorul isi va fideliza angajatul si se vor crea noi locuri de munca in industria alimentara, noteaza Libertatea.

Contravaloarea mesei calde oferite salariatilor se include in veniturile din salarii fiind considerata avantaj impozabil si se impoziteaza conform prevederilor art. 57 din Codul fiscal, in luna in care aceasta este primita.

Citeste si: O masă caldă pe zi pentru toţi salariaţii: Când se acordă şi ce scrie la LEGE

LEAVE A REPLY