Veste bună pentru români: Salariul minim ajunge la 1.450 de lei

6
818

1salarii_660x375_57488800

Salariul minim pe economie ar putea creşte la 1450 de lei de la 1 ianuarie 2017. Guvernul Cioloş a cerut să aibă loc discuţii între reprezentanţii sindicatelor, Ministerul Muncii şi Ministerul Economiei, scrie romaniatv.net.

Guvernul Tehnocrat a cerut reprezentanţi din partea sindicatelor pentru discuţii în comisii comune cu Ministerul Muncii şi Economiei. Acestea vor începe cel mai probabil săptămâna viitoare.

Aşa cum au cerut de mai multe ori sindicaliştii, salariul ar putea creşte la 1450 de lei dr la 1 ianuarie 2017.

Reprezentanţii FMI consideră însă, că această mărire nu poate avea loc. Mai ales că salariul minim a crescut în luna mai prea mult, la 1250 de lei. Aceştia susţin că această creştere a salariului minim în România a fost mai rapidă decât productivitatea muncii şi are ca efect scăderea competitivităţii firmelor, descurajarea investiţiilor şi a angajaţilor în a se perfecţiona. Mai mult FMI spune că este peste media ţărilor din estul Europei

 

6 COMMENTS

  1. Veniturile lunare pot fi majorate si printr-o impozitare graduala a acestora astfel incat cei cu venituri lunare mici, sa zicem cu venituri pana la 2000 lei/luna sa fie scutiti de impozit pe venit. Cei cu venituiri lunare cuprinse intre 2000 si 3000 lei/luna sa fie impozitate cu un procent de 5-6 % si tot asa. Cei care au venituri lunare de cateva zeci de mii de lei/luna (ex. Fac parte din 10-12 consilii de administratie etc. pot fi impozitati cu un procent de circa 50% sau chiar peste 50 %. Asa s-ar mai limita discrepanta mare dintre cei cu venituri foarte mici si cei cu venituri foarte mari.

  2. Se spune că vom primi banii înapoi dela asigurări de sănătate.Îmi daţi voie să nu cred atât timp cât noi veterani de război şi foştii diţinuţi politici plătim medicamentele ce le primim deşi legea 44 şi 118 preved gratuităţi complete pentru acestia,

  3. doamna Christine Pularde , de la FMI, nu ar vrea sa incerce si ea sa traiasca cu 1000 de lei pe luna?

  4. FMI …lol..peste media tarilor din estul Europei? So f w … au aceste tari bogatiile noastre? Au aceste tari resursele noastre umane, tehnlogice, samd? Si care anume tari din Estul Europei? Bulgaria, Moldova, Georgia, Ucraina? Care anume? Si de ce trebuie sa ne comparam cu ele si nu cu Ungaria, Polonia, Croatia, Muntenegru si chiar si Albania? De ce trebuie sa fim noi coada Europei si de ce trebuie sa-mi spuna mie FMI ce sa fac?

LEAVE A REPLY