Explozie la Rafinăria Petromidia! Persoane intoxicate cu fum!

0
206

smurd

 

Instalația de distilare în vid de pe platforma Petromidia, care a fost afectată de un incident luni după-amiază în jurul orei 18,00, iar în acest moment orice pericol a fost îndepărtat, au precizat reprezentanții, Rompetrol Rafinare, într-o informare transmisă AGERPRES.

Conform acestora, la nivelul companiei s-a constituit o echipă formată din specialiști și a fost demarată o anchetă oficială pentru determinarea cauzelor care au dus la acest incident.

“În cursul acestei zile, în jurul orei 18:00, pe platforma Petromidia a avut loc un incident în zona instalației de distilare în vid. În acest moment, incendiul a fost neutralizat, iar zona incidentului a fost pusă în siguranță. La nivelul companiei s-a constituit o echipă formată din specialiști și a fost demarată o anchetă oficială pentru determinarea cauzelor care au dus la acest incident. În acest moment, orice pericol a fost îndepărtat. Instalația afectată este oprită, activitatea rafinăriei fiind redusă. Reprezentanții Rompetrol Rafinare au luat toate măsurile necesare alături de autoritățile responsabile pentru operarea în siguranță a rafinăriei” precizează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța, Claudia Tatarici, a transmis că în urma triajului realizat la spital au fost evaluați șase pacienți, fiind vorba de cei patru muncitori care au suferit arsuri grave pe corp, precum și de alți doi bărbați intoxicați cu fum.

Cei patru bărbați cu arsuri grave vor fi transferați la spitale din București. Potrivit Ministerului Sănătății, doi răniți vor ajunge la Spitalul Bagdasar-Arseni, iar alți doi la Spitalul de Arși.

 

 

LEAVE A REPLY