ULTIMĂ ORĂ: Anunț OFICIAL. România a devenit ținta TERORIȘTILOR!

0
874

teroristi

Cu toate că în aparență românii sunt liniștiți de autorități cu privire la gradul de producere a unui atentat, în practică lucrurile stau altfel. Potrivit celor mai recente informații ale SRI, România a devenit o țintă legitimă și un teritoriu ce trebuie recucerit și inclus în ”califat”. Motiv pentru care au fost actualizate măsurile de siguranță la nivel național, scrie libertatea.ro.

Europa a fost zguduită în ultima jumătate de an de atentate cu sute de victime, iar amenințările teroriștilor nu se opresc. Cum era firesc, românii au vrut să afle cât de mare este amenințarea la adresa noastră. Autoritățile au dat asigurări că nivelul de alertă se păstrează albastru precaut. Cu toate acestea, lucrurile au fost recalculate, iar serviciile secrete sunt mai vigilente ca oricând. Serviciul Român de Informații a explicat pentru ziarul Libertatea faptul că pregătirea ofițerilor a fost modificată și au fost sporite inclusiv tehnicile pentru depistarea unor pericole de natură teroristă, mai ales că țintele teroriștilor s-au schimbat foarte mult. Punctele de frontieră sunt acum cele mai bine monitorizate locuri.

„SRI a consolidat şi îşi adaptează permanent măsurile de protecţie antiteroristă la obiectivele din responsabilitatea sa. La nivel naţional, Serviciul s-a concentrat pe furnizarea de expertiză şi pe capacitarea principalelor instituţii din Sistemul Național de Protecție și Combatere a Terorismului (Serviciul de Informații Externe, dar mai ales structurile Ministerului de Interne – de frontieră şi poliţie) cu care cooperează intens în problematica persoanelor care se deplasează în străinătate în scop terorist, respectiv a celor care revin din spaţii în care au loc confruntări şi acţiuni teroriste. Pregătirea efectivelor de luptători ale Brigăzii Antiteroriste a fost actualizată prin implementarea şi operaţionalizarea unor module specifice”, a transmis SRI.

LEAVE A REPLY