Guvernul introduce TAXE NOI. Cine sunt cei vizați să le plătească

1
1077

Taxe

Guvernul va introduce noi taxe pentru furnizorii de internet, inclusiv prin telefonia mobilă. Aceștia vor fi obligați să verse 1% din încasările lunare pentru producția de filme.

Furnizorii de servicii de internet, inclusiv prin telefonia mobilă, vor fi obligați să verse 1% din încasările lunare la Fondul Cinematografic, prin care sunt subvenționate filmele românești. Fondul va fi alimentat din nou și cu o cotă de 4% din profitul anual al organizatorilor de jocuri de noroc, contribuție anulată în 2009.

Noile taxe vor fi introduse de Guvern, prin ordonanță de urgență, potrivit Profit.ro.

Documentul introduce mai multe surse de alimentare pentru Fondul Cinematografic, printre care și colectarea unei contribuții de 1% din încasările lunare realizate de furnizorii de servicii de internet, inclusiv prin serviciile de telefonie mobilă, cu mențiunea, fără detalii, că o astfel de contribuție “se adaugă prețului pentru serviciile oferite”.

Documentul pregătit de Guvern reintroduce și obligația firmelor care organizează jocuri de noroc de a vărsa la acest Fond 4% din profitul anual, arata sursa citata. Începând cu 2005, Fondul Cinematografic a fost alimentat și prin contribuția operatorilor economici care organizează jocuri de noroc, obligați să verse 4% din profitul anual. În 2009, această contribuție a fost anulată printr-o ordonanță a Guvernului.

 

1 COMMENT

  1. Este normal ca firmele di internet sa plateasca aceasta Taxa ei casiga multi bani din filmele difuzate si este necesar ca sa plateasca si tasa dubla pentru reclamele comerciale,

LEAVE A REPLY