Propunere de modificare a Codului Muncii: SÂMBĂTA, zi LUCRĂTOARE!

0
726

calendar-zile-libere

Codul muncii a fost subiect la întâlnirea pe care liberalii au avut-o în acest sfârșit de săptămână la Brașov, unde are loc Liga Aleșilor Locali ai partidului, prilej cu care mai marii PNL au luat la cunoștință problemele cu care se confruntă primarii partidului.

Cea mai mare nemulțumire pe care o au edilii liberali aleși în iunie este faptul că ei nu pensie specială la fel ca parlamentarii.

Legea care stabileşte acordarea, din 2017, de pensii speciale pentru primarii şi viceprimarii, precum şi preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene cu cel puţin un mandat la activ a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională (CCR). În 2016 Curtea a admis două sesizari ale Guvernului în acest sens, magistrații spunând că documentul aprobat de Parlament încalcă prevederile Legii fundamentale a ţării.

O altă supărare este legată tot de bani, primarii PNL solicitând parlamentarilor să facă o lege prin care să crească lefurile lor și ale angajaților din instituțiile pe care le conduc.

Bomba a venit peste cei adunați la Brașov, din partea Secretarul general al PNL și primar de Oradea, Ilie Bolojan, care a propus o modificare a Codului Muncii prin care românii să aibă opțiunea de a lucra și sâmbăta. ”Nu are sens să nu putem lucra și sâmbăta. Să susținem o modificare a Codului Muncii, cine vrea sâmbăta, să fie plătit dublu, dar atât”, a spus Ilie Bolojan.

”Ce facem acum ne întoarcem la vremea lui Ceaușescu? E o mare tâmpenie dacă s-ar modifica legea în acest sens. Râmânem și fără voturile pe care le avem acum”, a comentat un primar PNL.

LEAVE A REPLY