Ai IPHONE? NU o sa-ti mai mearga! Atentie

0
416

iphone2

Un numar din ce in ce mai mare de posesori de iPhone 6 se plang ca nu mai functioneaza functia touch.

Pe forumurile oficiale si retelele de socializare se inmultesc posturile care sustin ca functia touch de pe iPhone 6 functioneaza sporadic sau chiar deloc. Problema a fost depistata si de una dintre cele mai cunoscute firme specializate in reparatii de iPhone-uri, iFixit.

Conform celor de la iFixit, se pare ca in timp chip-ul responsabil de functia touch se desprinde de placa de baza a telefonului. Pe masura ce acesta se departeaza, comenzile touch nu functioneaza corect, ajungand ca dupa un anumit timp sa nu mai mearga deloc.

Primul semn este colorarea in gri a barei de status din partea de sus a ecranului. Odata cu schimbarea culorii apar si primele probleme, utilizatorii observand ca partea superioara nu mai raspunde la comenzi.

La baza defectului sta o problema mai veche, care a constituit cel mai mare scandal in care a fost implictat iPhone 6, chiar la putin timp dupa lansare. Este vorba de celebrul ”bendgate” – o serie de teste de rezistenta care aratau cum iPhone 6 si, in special, modelul mai mare, iPhone 6 Plus, se indoiesc nepermis de mult.

Testele de atunci aratau cum un telefon lung si subtire, precum iPhone 6 Plus, se poate indoi inclusiv cand este tinut in buzunarul de la pantaloni, fara a aplica o presiune artificiala.

La doi ani din momentul lansarii lui iPhone 6, chipul responsabil de comenzile touch se desprinde de placa de baza tocmai ca urmare a indoirilor suferite de telefon de-a lungul timpului.

Teoretic, prin microsudura la microscop a chip-ului cu pricina problema poate fi rezolvata. Cel putin temporar, pana cand alte indoituri inerente vor duce, din nou, la desprinderea acestuia.

Cel mai grav este ca Apple nu face acest gen de reparatii, compania americana nerecunoscand oficial existenta acestui tip de probleme tehnice. Cum nu orice service are in dotare aparatura necesara pentru a realiza microsudura si tehnicieni competenti in astfel de defecte, majoritatea celor afectati de asa-numita boala Touch, nu au nicio solutie in afara de cumpararea altui telefon.

LEAVE A REPLY