BUCURIE pentru milioane de romani! Se dau cate 200 de lei de la Primarie. Ce trebuie sa faci pentru a-i obtine

0
1031

bani milion

Bucurestenii pot primi tichete sociale de cate 200 de lei de persoana, daca indeplinesc cumulativ mai multe conditii. Tichetele sociale urmeaza sa ajunga la cei eligibili pana de Craciun, ele fiind valabile timp de un an.

De tichetele sociale pot beneficia atat persoanele singure, cat si familiile defavorizate, in urma unei anchete sociale efectuata de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 4.

Ce familii pot obtine tichete sociale, la Bucuresti

Valoarea tichetelor sociale variaza intre 150-200 de lei de persoana, in functie de venitul obtinut, dupa cum urmeaza:

– 200 lei pentru persoana singura care are un venit lunar situat sub 400 de lei

– cate 200 de lei pentru fiecare membru din familia care are un venit net lunar sub 400 lei/membru

– 150 lei pentru persoana singura care are venitul net lunar cuprins intre 401 lei si 2/3 din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata

– cate 150 lei pentru fiecare membru din familia care are venitul net lunar cuprins intre 401 lei si 2/3 din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Ce pot cumpara beneficiarii cu tichetele sociale de la primarie

Tichetele sociale au valabilitate de un an si pot fi folosite de beneficiari pentru a cumpara urmatoarele:

– alimente specifice sarbatorilor de iarna

– imbracaminte si incaltaminte

– jucarii si rechizite.

Procedura de intocmire a dosarelor si a metodologiei de aprobare a ajutoarelor de urgenta sub forma de tichete sociale cu ocazia Sfintelor sarbatori de Craciun au fost aprobate de Consiliul Local Sector 4. Potrivit referatului de specialitate intocmit de administratia locala, de tichetele sociale pot beneficia aproximativ 5.000 de persoane.

Conform documentului, scopul acordarii ajutoarelor de urgenta sub forma tichetelor sociale este de a depasi situatiile de dificultate care pot duce la marginalizare si excludere sociala.

Conditii de acordare a ajutoarelor de urgenta sub forma de tichete sociale:

– sa nu fi fost generata cu era vointa de catre familie/persoana singura

– sa nu existe alte posibilitati de sprijin din partea familiei extinse sau acestea sa fi fost epuizate

– acest tip de ajutor se acorda o singura data/sarbatoare.

Procedura de intocmire a dosarelor de acordare a ajutoarelor de urgenta sub forma de tichete sociale familiilor sau persoanelor singure aflate in situatii deosebite, cu ocazia sfintelor sarbatori de Craciun, Nasterea Domnului

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 4 are obligatia de a inregistra cererile si de a intocmi dosarele de acordare a ajutoarelor de urgenta sub forma tichetelor sociale.

lucratori din cadrul DGASPC Sector 4 vor efectua anchete sociale la domiciliul/resedinta tuturor solicitantilor.

Pentru acordarea ajutoarelor, la nivelul DGASPC Sector 4 se vor intocmi doua comisii formate din cate trei persoane numite prin dispozitie a directorului general. Comisiile vor analiza fiecare dosar si vor face propuneri primarului Sectorului 4 de aprobare a cererii de acordare a ajutorului de urgenta.

Documentele necesare completarii dosarelor de acordare a ajutoarelor de urgenta sub forma de tichete sociale familiilor sau persoanelor singure aflate in situatii deosebite, cu ocazia sfintelor sarbatori de Craciun, Nasterea Domnului

Dosarele vor contine in mod OBLIGATORIU: cererea titularului in original, copii dupa actele de identitate, adeverinta de venit pentru ultima luna sau adeverinta de somaj dupa caz, adeverinta de alocatie si adeverinta de elev unde este cazul, talon de pensie, acte din care sa reiasa regimul juridic al locuintei, adeverinta emisa de asociatia de locatari/proprietari cu persoanele (nominal) care locuiesc la adresa, dosar cu sina.

LEAVE A REPLY