REVOLTATOR! “Trebuie sa astept sa moara altii!” Premierul Ciolos va primi un memoriu

0
115

 

bituica

Antrenorul emerit ieşean Iulian Biţucă, cel care i-a descoperit şi format pe sabrerii Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hânceanu şi Alexandru Siriţeanu, multipli medaliaţi în ultimii ani la Mondiale, Europene şi Jocuri Olimpice, nu poate beneficia de indemnizaţie de merit dintr-un motiv incredibil, informează ProSport.

Cu doi ani în urmă, la scurt timp după pensionare, antrenorul emerit ieşean Iulian Biţucă a depus la Ministerul Tineretului şi Sportului un dosar prin care solicita acordarea unei indemnizaţii de merit. Timp de aproape 40 de ani, antrenorul a scos la Iaşi campioni pe bandă rulantă în scrima românească, ultimele exemple fiind Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Siriţeanu, vicecampioni olimpici în urmă cu patru ani. Biţucă aşteaptă acum ca statul român să-i recunoască meritele prin acordarea unei indemnizaţii de care şi alţi antrenori din ţară beneficiază.

Iulian Biţucă a depus la MTS un dosar cu toată documentaţia necesară, avizat de Federaţia Română de Scrimă, dar încă nu a primit vreun răspuns oficial. Neoficial, mai multe. Şi sună incredibil!

„Din câte am înţeles, aparţinem de Ministerul Culturii şi sunt vreo 200 de locuri pentru aceste indemnizaţii. Se pare că trebuie să aştept să moară alte persoane care primesc această indemnizaţie, pentru a intra şi eu. Mi se pare aberant să stau să aştept să moară cineva, ca să iau eu banii lui. Am muncit aproape 40 de ani cu copiii, sportivii pe care i-am descoperit şi crescut la Iaşi au ieşit campioni mondiali, europeni şi vicecampioni oplimpici şi cred că merit să primesc o indemnizaţie pentru aceste performanţe”, a declarat antrenorul emerit Iulian Biţucă pentru ProSport.

Cel care i-a format în decursul anilor pe campionii Lupeică, Zalomir, Dolniceanu, Hânceanu, Siriţeanu şi mulţi alţii intenţionează să depună un memoriu la Guvern.
„Sunt doi ani de când aştept un semn, dar nimic. Dacă nu primesc un răspuns oficial, mă voi îndrepta către Guvern. Voi depune un memoriu şi la domnul premier Dacian Cioloş. Poate va vedea cineva şi doleanţele mele. Sper să nu ajung în incredibila situaţie a unui fost coleg de-al meu, care a primit indemnizaţia la mult timp după ce a depus dosarul. Dânsul murise între timp”, a mai spus Biţucă.

LEAVE A REPLY