Decizie de ultimă oră a Guvernului: Îi vizează pe românii care au CONTURI în bănci

0
121

credite-banci-1024x768

Băncile vor raporta zilnic la Fisc operațiunile și transferurile externe din și în conturi, începând de la 15.000 euro și vor comunica, la cerere, și beneficiarii reali ai acestora, potrivit proiectului pregătit de Guvern pentru modificarea Codului de procedură fiscală și obținut de Profit.ro. Aceeași obligație le va reveni și altor categorii, enumerate în proiect, printre care notarii și executorii judecătorești, care nu vor mai putea, ca până acum, să refuze să ofere informații ANAF, scrie Profit.ro.

Noile reguli, anunțate de Profit.ro încă din luna mai, vor fi aplicate începând cu anul viitor.

Proiectul reformulează art. 61 din Codul de procedură fiscală, mai precis prevederile referitoare la transmiterea către ANAF a informațiilor ce intră în sfera Legii 656/2002 privind combaterea spălării banilor.

Astfel, sunt stabilite entitățile raportoare, precum și tipurile de informații. În prezent, categoriile obligate să facă raportări sunt cele prevăzute prin trimitere la Legea 656/2002 privind combaterea spălării banilor, iar unele dintre acestea, cum sunt notarii și executorii judecătorești, puteau refuza să dea informații.

De asemenea, este precizat că băncile vor fi obligate să transmită zilnic operațiunile în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 15.000 euro, indiferent dacă tranzacția se realizează prin una sau mai multe operațiuni ce par a avea o legătură între ele, precum și transferurile externe în și din conturi pentru sume a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 15.000 euro.

LEAVE A REPLY