Scutiri de taxe, aprobate de Guvern. Cine sunt românii care scapă de impozite

0
870

taxe777_47859500

Guvernul a modificat Codul fiscal şi a reintrodus scutirile de taxe pentru veterani şi soţiile acestora, potrivit unui comunicat al Executivului.

Guvernul a modificat, prin ordonanță de urgență, Codul Fiscal, pentru a restabili facilitățile fiscale acordate până la 31 decembrie 2015 veteranilor de război, văduvelor de război, persoanelor persecutate din motive politice, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.

În cazul veteranilor și al văduvelor de război, se va aplica scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile și terenurile deținute în comun cu soții/soțiile acestora, precum și pentru un mijloc de transport, la alegere, se arată în comunicatul Guvernului.

Pentru persoanele persecutate din motive politice și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri și soții/soțiile acestora, scutirile se acordă pentru locuința de domiciliu, terenul aferent acesteia și pentru un mijloc de transport, la alegere.

În cazul clădirilor, terenurilor sau al mijloacelor de transport deținute în comun de soți cu o terță persoană, facilitatea fiscală se va acorda doar pentru partea deținută de categoriile sus menționate și de soții/soțiile acestora, nu și terților.

Scutirile de impozit se vor aplica de la data intrării în vigoare a actului normativ. Autoritățile locale au obligația să recalculeze impozitele datorate de persoanele ce fac obiectul modificării Codului Fiscal – soții/soțiile persoanelor mai sus menționate – pentru perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2016 și data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență.

În 10 august, ministrul Finanţelor, Ancu Dragu, a declarat că situaţia veteranilor va fi reglementată printr-o Ordonanţă de Urgenţă.

Guvernul va aproba actul normativ abia după ce va putea emite Ordonanţe de Urgenţă, adică după începutul sesiunii parlamentare.

Scandalul anulării scutirilor de taxe pentru veterani a pornit de la modificările aduse Codului Fiscal, de la interpretarea acestora sau de la Normele de aplicare, scrie News.ro.

Guvernul Ponta a eliminat din vechiul Cod Fiscal prevederea referitoare la scutirea de impozit pentru imobilele deţinute de soţi, introducând una generală, care viza imobilele în coproprietate.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/guvernul-a-aprobat-noi-scutiri-de-taxe_1976815.html#ixzz4Ja0CO5KT
Follow us: @realitatea on Twitter

LEAVE A REPLY