Situație critică pentru o bancă din Top 10: ATM-urile, POS-urile, cardurile şi Home Banking-ul nu funcţionează

0
84

ing

Clienţii ING Bank care au încercat să retragă astăzi numerar cu cardurile emise de bancă sau să plătească la POS-urile locale nu au putut face acest lucru din cauza unor defecţiuni tehnice. Nici tranzacţiile prin aplicaţia Home Bank a ING nu au fost posibile.

“Ştim de problemă. Nu ştim ce a cauzat-o. Momentan avem reprezentanţi care lucrează şi care se concentrează să remedieze problema, iar ulterior vor săpa să vadă ce a cauzat-o. ATM-urile ING, POS-urile ING, cardurile şi Home Banking-ul nu funcţionează”, a spus Iosefina Frolu, Corporate Communication Director în cadrul ING Bank.

De alfel, în aplicaţia Home Bank a ING mesajul de întâmpinare pentru clienţi este ”Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat, dar pentru moment serviciul ING nu este disponibil”.

Totodată, pe pagina de Facebook a băncii a apărut în urmă cu câteva zeci de minute o postare prin care este semnalată problema: ”Pentru moment sistemele ING sunt nefuncţionale. Lucrăm cu viteză pentru remedierea lor. Ne cerem tuturor scuze pentru neplăcerile create! Vă ţinem la curent pe măsură ce restabilim funcţionalităţile”.

Chiar şi site-ul www.ing.ro nu a funcţionat temporar în cursul zilei de astăzi, în prezent această problemă fiind rezolvată.

LEAVE A REPLY