TAXA CIUDATĂ pe care O VREA UN SENATOR va înfuria toată România

0
114

dobra

Senatorul PNL, Dorin Dobra, s-a gândit la un mod inedit prin care statul român îşi poate mări bugetul.

Dobra şi-a prezentat ideea pe pagina sa de Facebook: “La nuntă spălăm orice? Plecând de la convingerea personală că această țară are resurse suficiente pentru a-și susține existența chiar la un nivel onorabil, nu pot să nu subliniez revenirea în actualitate a temei nunții fiicei lui Traian Băsescu.

Acum aproximativ 3 ani, îi transmiteam d-lui Chițoiu, la vremea aceea ministru de Finanțe, că m-ar bucura să găsească o formulă rezonabilă și nederanjantă prin care să țină evidența financiară a acestor evenimente, având convingerea că, fie și la o nuntă medie, costurile plătite sunt undeva la 1 miliard de lei.

Neinteresându-mă care sunt încasările, la vremea aceea încercam să sugerez că în baza minimei evidențe de la aceste evenimente, am putea institui o taxă pentru patrimoniu, cum ar fi, de exemplu, 1 leu/ participant la nuntă.

Am fi pus în felul acesta și restaurantele, și casele de nunți în situația de a scoate la lumină cifrele de afaceri, încasările, nemaivorbind de toată gruparea de cântăreți, formații, ansambluri, trupe, staroști despre care, sincer, nu cred că declară undeva sumele pe care le primesc.

Nu de alta, dar văd că, mai nou, se folosesc aceste evenimente pentru a declara venituri dubioase la momentul necesar. Parcă și de la Bistrița am avut ceva participanți la nunta aia renumită, nu?”

LEAVE A REPLY