PERICOL! TOT MAI MULTI ROMANI SUNT INFECTATI! Anunt facut acum cateva minute. CINCI AU MURIT

0
876

blande-intepaturi

Virusul West Nile, un virus specific regiunilor tropicale, transmis la om prin intermediul intepaturii de tantari, a provocat cinci decese in Romania, in aceasta vara, potrivit Jurnalul.ro.

Conform celei mai recente informari a Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului National de Sanatate Publica (INSP), in perioada 1 mai – 9 septembrie, 58 de persoane au fost diagnosticate cu infectie cu virus West Nile, iar cinci dintre acestea au murit.

Dintre persoanele decedate in cele patru luni, doua au fost din Ialomita si cate una din Iasi, Mures si Bucuresti.

Virusul este foarte periculos, deoarece poate patrunde in sistemul nervos central, provocand meningita sau meningo-encefalita.

Primul caz de deces din 2016 in urma infectarii cu West Nile a fost anuntat de Ministerul Sanatatii la inceputul lunii august: o femeie de 79 de ani, diagnosticata cu meningoencefalita, dupa ce a fost infectata cu West Nile.

Potrivit specialistilor de la Institutul Cantacuzino, tantarul-tigru s-a raspandit de-a lungul marilor axe rutiere, fiind transportat pasiv in autovehicule, in anvelopele uzate sau plante ornamentale, si poate fi recunoscut usor, fiind negru cu dungulite albe pe corp si membre, iar intepaturile sunt foarte pruriginoase, producand un disconfort extrem.

LEAVE A REPLY