Victor Ponta, în fața ÎCCJ, în dosarul „Rovinari – Turceni”. Inculpații au cerut audierea Alinei Gorghiu

0
69

ponta-gorghiu

Fostul premier Victor Ponta a ajuns vineri la ÎCCJ unde are loc un nou termen în dosarul Rovinari – Turceni, în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor.

UPDATE. În timpul ședinței de judecată, Dan Șova a declarat că vrea să beneficieze de dreptul său la tăcere. El a depus și un memoriu prin care și-a expus motivele pentru tăcerea sa.

Și Victor Ponta a spus, în fața judecătorului, că nu e suficient pregătit, iar în sală se află, în acel moment, un avocat care îl înlocuiește pe cel care s-a ocupat de dosar. El a solicitat, astfel, un alt termen.

Ceilalți trei inculpați în dosar au cerut probe cu înscrisuri, precum și reaudierea martorilor, printre care și Alina Gorghiu.

La intrare în sediul instanței, Victor Ponta nu a dorit să facă declarații în fața jurnaliștilor.

Anterior, el s-a prezentat la Secția 6 de Poliție din Capitală, având în vedere că este pus sub control judiciar.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul „Rovinari — Turceni” pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ”Șova și Asociații”, Laurențiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA ”Șova și Asociații” suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

LEAVE A REPLY