Poliția Capitalei îi avertizează pe bucureștenii care se pregătesc de verificarea instalațiilor de încălzire

0
75

calorifer-caldura

Începutul toamnei coincide, pentru foarte multe blocuri din București dar și din țară, cu pregătirea instalației de termoficare pentru sezonul rece. Locatarii trebuie să știe că infractorii pot folosi momentul pentru a le intra în case ca să-i jefuiască și se pot deghiza în instalatori!

Țintele preferate ale unor astfel de infractori sunt bătrânii pe care, cred ei, îi pot păcăli ușor fluturându-le pe sub nas legitimații false de instalatori sau de electricieni, dar și copiii lăsați singuri acasă.

Pentru a evita ca un astfel de individ pus pe căpătuială să intre prin apartamente pentru a verifica, de exemplu, caloriferele sau instalația de termoficare, oamenii trebuie să fie foarte atenți la câteva detalii care le pot proteja bunurile.

”Persoanele care fac astfel de verificări tehnice trebuie să aibă legitimații de serviciu cu fotografie și, obligatoriu, trebuie să fie însoțite de administratorul blocului sau de o persoană din administrație. Pentru precauție, locatarii îl pot verifica telefonic la firma unde spune respectivul că lucrează înainte de a-l primi în apartament”, ne-a declarat inspector Bogdan Ghebaur din cadrul Poliției Capitalei.

În cazul în care situația se complică și există dubii serioase cu privire la identitatea respectivului individ care se dă drept tehnician, locatarii pot suna la 112.

LEAVE A REPLY