ATAC într-un centru comercial din SUA. Autorul a strigat ‘Allah’ în timpul atacului

0
126

Breaking-News

Cel puţin opt oameni au fost spitalizaţi într-un oraş din Minnesota, după un atac cu armă albă care s-a produs într-un centru comercial.

Potrivit şefului poliţiei din localitate, autorul a strigat “Allah” în timpul atacului şi, înainte de a-şi lovi victimele, le-a întrebat dacă sunt de religie musulmană. El a fost împuşcat mortal de un poliţist care nu era în timpul serviciului. Potrivit presei americane, niciunul dintre răniţi nu are răni atât de grave încât să-i pună viaţa în pericol.

Tot sambata seara, o explozie puternică a zguduit sâmbătă noaptea cartierul Chelsea din districtul newyorkez Manhattan, aducând în zonă efective însemnate ale poliției și pompierilor, relatează Reuters.

UPDATE: Explozia a provocat rănirea a 29 de persoane, dintre care una se află în stare gravă, dar viaţa sa nu este în pericol, potrivit autorităţilor.

Într-o conferință de presă la câteva ore după incident, șeful departamentului de pompieri al metropolei, Daniel Nigro, a făcut bilanțul: 29 de răniți, niciunul în pericol de moarte.

Potrivit primarului Bill de Blasio, explozia a fost provocată intenționat, dar nu există indicii că ar fi fost un act terorist.

Explozia s-a produs sâmbătă la ora locală 21.00 (duminică la 01.00 GMT, respectiv 04.00 ora României) pe Strada 23, în apropierea Sixth Avenue.

stire in curs de actualizare

LEAVE A REPLY