TEROARE LA NEW YORK, la 15 ani după atentatele de la 11 septembrie. O BOMBĂ A EXPLODAT în cel mai populat cartier. BILANŢUL este de 29 de oameni

0
119

explozie-new-york

29 de persoane au fost rănite în urma unei explozii puternice care a avut loc la New York, în jurul orei 4.00 (ora României), pe o stradă din cartierul Chelsea din Manhattan. Autorităţile vorbesc despre o bombă artizanală şi au mai descoperit un dispozitiv exploziv la câteva blocuri distanţă distanţă de primul incident.

Un dispozitiv exploziv, amplasat, conform primelor informaţii, într-un tomberon, a explodat şi a spart geamurile clădirilor pe o rază de zeci de metri, într-o zonă intens populată din cartierul Chelsea, cu multe restaurante şi cinematografe.

„Este probabil un dispozitiv improvizat. Nu ştim care a fost ţinta”, a declarat un oficial.

Poliţia ar fi găsit şi o a doua bombă, amplasată într-o oală sub presiune, scrie presa internaţională. Potrivit NYT, dispozitivul a fost descris ca fiind unul asemănător celor folosite în atentatele din Boston Marathon, în 2013, a declarat oficialul.

Oala avea ataşate mai multe cabluri şi un telefon mobil

Echipaje de poliţie, pompieri şi ambulanţe au intervenit imediat, au izolat zona şi au preluat persoanele rănite.

Conform presei internaţionale, niciunul dintre cei 29 de răniţi nu este în pericol de moarte.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a declarat că actul pare unul intenţionat, dar nu terorist. „Nu a existat nicio ameninţare specifică credibilă asupra oraşului New York din partea vreunei organizaţii teroriste. Cu toate acestea, credem că acest incident este un act intenţionat. Vreau să îi asigur pe toţi locuitorii oraşului că Poliţia şi serviciile de securitate sunt în alertă totală”, a spus el.

„Preşedintele a fost informat de explozia de la New York ale cărei cauze sunt acum investigate şi va fi ţinut la curent cu toate informaţiile pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, a anunţat Casa Albă.

În această săptămână, New York găzduieşte Consiliul de Securitate al ONU.

Explozia din New York vine la doar câteva ore după ce o bombă a explodat înaintea unui eveniment sportiv din New Jersey.

LEAVE A REPLY