Alertă meteo pentru toată România. Ploi abundente și frig în toată România!

0
172

vreme-rea-ploi-ninsori-vant-puternic-173314

“Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică valabilă din această seară, de la ora 18:00, până marţi seară la ora 18:00. În acest interval vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat grindină. Aceste fenomene se vor semnala în seara zilei de duminică şi în cursul nopţii de duminică spre luni în zonele montane şi local în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, iar luni şi marţi ele vor fi prezente în cea mai mare parte a ţării. Vorbim despre ploi torenţiale, cantităţile de apă urmând a depăşi 20-25 de litri pe metrul pătrat, iar izolat 40-50 de litri pe metrul pătrat, cu precădere in zonele deluroase şi montane, dar şi în partea de est a teritoriului”, a declarat pentru MEDIAFAX Gabriela Băncilă, meteorolog de serviciu ANM.

De asemenea, meteorologii averizează că o masă de aer polar va ajunge deasupra României la mijlocul săptămânii următoare, ceea ce va determina o scădere puternică a temperaturilor.

“Masa de aer cu caracteristici polare ce va pătrunde peste zona ţării noastre va determina foarte repede scăderea temperaturilor. Începând de marţi, în toate regiunile vremea va fi rece pentru această dată, cu temperaturi ce nu vor mai depăşi 22-23 de grade Celsius în orele amiezii, în partea de sud a ţării. La nivel naţional vorbim în dimineaţa zilei de joi de minime cuprinse între trei şi 13 grade Celsius, cu opt-nouă grade în zona Capitalei, în timp ce, la munte, valorile termice vor coborî uşor sub pragul de îngheţ. Această răcire a vremii se va concretiza şi prin apariţia precipitaţiilor mixte pe crestele montane înalte, cu precădere al Carpaţilor Orientali în cursul nopţii de marţi spre miercuri, dar şi pe parcursul zilei de miercuri”, a explicat reprezentantul ANM.

LEAVE A REPLY