România, FĂCUTĂ DE RÂS așa cum nu s-a mai întâmplat. Premierul Cioloș a reacționat de URGENȚĂ

1
133

 

harta-europa-23469300

Un material de Marian Sultănoiu pentru Gândul.info

Într-un fel sau altul, fiecare naţie se face remarcată în concertul european comunitar. Dar îmi dau seama, tot mai panicat, că România a devenit o adevărată soprană de coloratură – atinge note, mult prea înalte, lăsându-i pe toţi ceilalţi cu gurile căscate.

Mai nou, şi cu buzunarele căscate. Întrucât, le-au mai rămas doar câteva zile până când se vor trezi cu Europa Unită dată de gard, de către onor aleşii neamului nostru, după ce le-a ieşit de minune figura, la intern.

Unde credeţi că a dus indolenţa acestui club – care nu pierde vreo ocazie ca să-şi mai dea legi în propriul beneficiu? Ei bine, la cvasifalimentarea Uniunii Europene. Aţi auzit bine. Comisia Europeană nu poate propune, din cauza absenteismului parlamentarilor români, rectificarea bugetară, statele fiind puse în imposibilitatea de a contribui la bugetul UE.

Ce mare lucrare ar fi trebuit să pună în operă Parlamentul României? Sutele de aleşi responsabili cu propăşirea naţiei, cazaţi în Casa Poporului, ca la staţiunile de odihnă şi tratament, ar fi trebuit să ratifice, doar, „Decizia 335/2014 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene”.

Potrivit documentului comunitar, “Elaborarea sistemului de resurse proprii poate şi ar trebui să contribuie la eforturile de consolidare bugetară mai vaste, depuse de statele membre şi să participe, în cea mai mare măsură posibilă, la dezvoltarea politicilor Uniunii. Prezenta decizie ar trebui să intre în vigoare numai după ce a fost aprobată de toate statele membre, în conformitate cu normele constituţionale ale acestora, respectându-se astfel pe deplin suveranitatea naţională”.

Ca să-i deştepte din somnul cel de moarte, în care se scăpară de lene şi greaţă de preaplin, le-a scris până şi bietul Cioloş, premierul non grata, pe care, ei toţi, îl acuză de moarte clinică.

“Ratificarea este cu atât mai urgentă cu cât plata de către toate statele membre a impactului noii Decizii în cursul anului 2016, pe baza unui buget rectificativ al UE adoptat, va fi posibilă numai în cazul în care România va notifica Secretariatul General al Consiliului că a finalizat procedurile de ratificare până cel târziu 30 septembrie a.c.”, i-a atenţionat premierul.

De patru ori s-a aflat proiectul legii de ratificare a deciziei CE pe ordinea de zi a camerelor reunite, de-a lungul acestui ani; de patru ori n-a avut cine să-l voteze, aleşii fiind duşi, care pe unde i-a mânat interesul.

Nici nu mai ştii ce să faci în atari condiţii: să te bucuri că află tot Pământul în ce hal îşi reprezintă electoratul acest grup al propriilor interese, sau să-ţi pui cenuşă în cap, de ruşine că, la fiecare patru ani, ne batem joc de noi înşine, de şansa şi de viaţa noastră, trimiţând în Parlament astfel de oameni, ca să ne reprezenta interesele?

1 COMMENT

  1. Parlamentul rusinii , nu Romania ! Chiar daca el ar trebui sa reprezinte o tara ,cei care il formeaza demult nu mai reprezinta pe nimeni, decat pe ei si interesele lor de gasca .

LEAVE A REPLY