INCREDIBIL! SCHIMBARE RADICALE pentru proprietarii de apartamente cu geamuri TERMOPAN. Se dau AMENZI URIAȘE

0
811

TERMOPANE BLOC

Tragedia din clubul Colectiv continua sa produca efecte la aproape un an de cand a avut loc. Urmare a nefericitei intamplari, Autoritatea Nationala pentru Reglementarea Energiei (ANRE) a dat un ordin prin care obliga proprietarii de apartamente cu termopane sa-si monteze senzori de gaze, scrie bzi.ro

Ordinul ANRE reactiveaza o lege care nu a fost pusa in aplicare pana acum, iar nerespectarea acestei obligativitati atrage dupa sine debransarea de la sistemul de gaze.

Ce prevede legea

In fapt, vor fi obligati sa respecte aceasta lege proprietarii acelor locuinte unde exista cel putin un aragaz, iar incaperea in care se afla aragazul are montate geamuri securizate tip termopan sau geamuri obisnuite cu grosime mai mare de 4 mm.

Amenzile pentru nerespectarea acestui ordin sunt cuprinse intre 2000 si 4000 de lei. Iar vestile proaste continua. Cei de buna credinta care isi vor monta senzorii pot fi victime colaterale in cazul in care vecinii lor refuza sa si-i monteze. Si asta pentru ca, in lipsa contoarelor individuale de gaze, debransarea de la sistemul de gaze se va face pentru tot imobilul. Verificarile au inceput deja.

Cum functioneaza senzorul de gaze

Senzorul de gaze se monteaza in incaperea unde se afla aragazul. In momentul in care sunt scapari de gaze, senzorul se activeaza si scoate un zgomot puternic, in timp ce trimite comanda unui electroventil (robinet de inchidere) instalat pe teava de gaze sa opreasca gazul.

Odata ce gazele au fost evacuate din incapere, consumatorul poate reporni foarte usor electroventilul, actionand un buton aflat pe contor.

Detectoarele de gaze nu au costuri ridicate (maximum 100 de lei), insa instalarea lor poate ajunge la 300 de lei. Durata lor de viata este de 5-7 ani, dupa aceasta perioada ele trebuind sa fie inlocuite.

Revizia instalatiei de gaze, obligatorie la 2 ani

Consumatorii trebuie sa mai stie ca verificarea instalatiei de gaze trebuie facuta la cel mult 2 ani. Revizia poate fi efectuata de orice firma autorizata de ANRE si este contra cost.

LEAVE A REPLY