Angajatorul care ofera salarii de 2.000 de euro net si nu gaseste candidati

0
127

euro-465x215

Despre IT se vorbeste de cativa ani ca este domeniul in care ofertele salariale tenteaza pe toata lumea, insa, in prezent, nici castigurile, care depasesc de multe ori salariile majoritatii romanilor, nu ii mai conving pe putinii specialisti sa se angajeze, scrie wall-street.ro.

Felix Toma, seful companiei de recrutare Gi Group, care intermediaza, printre altele, si angajarea de specialisti in domeniul IT, caracterizeaza recrutarea din acest sector drept “o nebunie”, in care pozitiile se diversifica, salariile cresc de la an la an, insa, chiar si asa, oamenii sunt foarte greu de gasit.

“Este nebunie in domeniul IT. De exemplu, vrem sa angajam 100 de persoane pentru o companie din domeniul IT din Timisoara, unde salariul incepe de la 2.000 de euro net plus prima de relocare. Prima de relocare este acordata pentru ca in Timisoara sigur nu vom gasi oameni, rata somajului fiind foarte mica, si reprezinta o sustinere pentru cei cei dispusi sa vina din alte orase. Insa chiar si in aceste conditii, nu gasim oameni care isi doreasca sa se angajeze, oameni dornici sa se relocheze”, a declarat pentru wall-street.ro Felix Toma.

Desi pentru acest salariu multi romani ar fi dispusi sa lucreze oriunde, chiar si peste program, nu la fel stau lucruri cand vine vorba despre cei care s-au specializat in domeniul IT.

Astfel, ca putinele raspunsuri primite la aceasta oferta au venit din partea unor persoane dispunse sa lucreze doar de acasa pentru un salariu de 2.000 de euro net.

LEAVE A REPLY