RATB a făcut MARELE ANUNȚ: Elevii și studenții pot circula GRATUIT cu o singură CONDIŢIE

0
2174

bilet ratb

Copiii din Bucureşti, atât preşcolarii şi şcolarii, cât şi elevii şi studenţii, ar putea să nu mai plătească pentru călătoria cu mijloacele de transport în comun ale RATB (Regia Autonomă de Transport Bucureşti) atunci când merg la teatru, circ, operă sau muzeu, împreună cu clasa.

Mai mult, în aceste condiţii, biletele la toate aceste instituţii se vor ieftini deoarece nu vor mai include preţul biletului de transport. Proiectul urmează să fie supus votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în şedinţa de miercuri, potrivit Romaniatv.net

Totodată, o astfel de facilitate a mai existat pentru elevii din Bucureşti înainte de anul 2014, însă ulterior gratuitatea a fost retrasă de RATB. În prezent, municipalitatea intenţionează să reintroducă transportul GRATUIT pentru copii atunci când merg la teatru, circ, operă sau muzeu, împreună cu clasa.

„În scopul reglementării acestui serviciu oferit instituţiilor publice de cultură de interes local pentru atragerea copiilor şi adolescenţilor către zona culturală şi cultivarea bunului gust prin promovarea valorilor artei muzicale şi teatrale în rândul acestora, se propune aprobarea unui proiect de hotărâre în vederea acordării gratuităţii pentru transportul acestor categorii de vârstă, în grupuri organizate, tur şi retur la instituţia de învăţământ, pentru participarea la manifestările mai sus arătate”, se menţionează în raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre al CGMB.

sursa: PSnews.ro

LEAVE A REPLY