Veste mare pentru angajați! Ce se întâmplă cu tichetele de masă

1
983

tichete-masa

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește la 13 lei, scrie libertatea.ro.

Angajații ar putea beneficia lunar de un ajutor din partea angajatorilor, ajutor cu care să își poată asigura o masă zilnic, întrucât deputații din Comisia de buget au dat undă verde creșterii de la 9,5 lei la 13 lei a valorii tichetelor de masă.

Cu aceste tichete, angajații vor putea să meargă zilnic la restaurant sau la magazinele alimentare să își cumpere mâncare de această valoare.

Aceste tichete nu vor putea fi folosite decât pentru produse alimentare. Tichetele nu sunt obligatorii pentru angajatori, ci doar aceia care își pot permite acest lucru le vor da angajaților.

Deputatul liberal Andreea Paul, secretarul Comisiei de buget va depune la Comisia de muncă, cea care va da avizul pe această lege, un amendament prin care valoarea tichetelor de masă să crească de la 13 lei la 15 lei. ”Cu 15 lei oricine poate mânca decent o masă pe zi. Cum nu sunt obligatorii pentru angajatori, aceste tichete nu implică un efort bugetar prea mare”, a spus liberala.

Legea, după ce va primi avizul deputaților Comisiei de muncă, va ajunge până la sfârșitul acestei luni la votul final al aleșilor. De menționat este că Executivul nu susține mărirea valorii tichetelor de masă, întrucât, spun guvernanții, efortul bugetar este unul foarte mare, circa 130 milioane de lei anual.

1 COMMENT

  1. Daca s-ar lasa toti nesimtitii de parlamentari de furat, pt o saptamana pe an, efortul bugetar de 130 de milioane lei ar fi asigurat fara probleme

LEAVE A REPLY