VESTE ŞOC pentru FUMĂTORI: SE SCHIMBĂ LEGEA ANTIFUMAT!

0
126

fumatul-in-masina-636x400

Fumatul în maşina personală ar putea fi interzis în prezenţa minorilor şi a femeilor însărcinate, scrie capital.ro.

Fumatul ar putea fi interzis în maşina personală în prezenţa persoanelor minore şi a femeilor însărcinate, potrivit unui amendament la proiectul de lege privind piaţa tutunului.

În curând, este posibil ca atunci când urci la volan să nu mai ai dreptul să fumezi, chiar dacă te afli în maşina personală.

Un amendament propus la proiectul de lege care stabileşte modul în care funcţionează piaţa tutunului arată că fumatul în maşina personală nu va mai fi permis în prezenţa minorilor sau a femeilor însărcinate.

“Se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, precum şi în autovehiculele în care se află minori sau femei însărcinate”, precizează amendamentul care a primit deja avizul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor.

Având în vedere expunerea crescută la substanţele toxice din fumul de tutun în condiţiile restrictive din punct de vedere al ventilaţiei specifice autovehiculelor, şi imposibilitatea minorului şi a fătului de a se apăra în faţa acestei agresiuni, este datoria morală şi legal ă a adulţilor de a-i proteja, se arată în motivarea amendamentului.

LEAVE A REPLY