Atenție în trafic! De acum șoferii ar putea plăti o nouă amendă

0
587

amenda

Şoferii care fumează în maşină în prezenţa copiilor sau a femeilor însărcinate ar putea fi amendaţi, scrie Ziarul Financiar.

Şoferii care fumează în maşina personală în prezenţa femeilor însărcinate sau a copiilor ar putea primi amendă, potrivit unui amendament depus de iniţiatoarea legii antifumat, deputatul PSD Aurelia Cristea, care a cerut şi interzicerea tigărilor electronice în spaţiile pentru copii.

”Aceste amendamente pe care le-am susţinut atunci când iniţiativa legislativă a ajuns la Comisia de buget, finanţe se referă, în primul rând, la anularea amendamentelor pe care le-a depus Comisia de sănătate din Senat şi care se refereau la actuala lege de interzicere a fumatului în spaţiile publice închise, iar suplimentar într-adevăr am corectat nişte lucruri care ni s-au cerut din partea societăţii civile şi a cetăţenilor şi care se referă, în primul rând, la introducerea interzicerii ţigărilor electronice la spaţiile de joacă pentru copii în aer liber, cât şi în spaţii închise care a fost omisă în Legea 15”, a declarat deputatul PSD Aurelia Cristea marţi.

Ea s-a pronunţat în favoarea introducerii interdicţiei de a fuma în maşina personală în prezenţa femeilor însărcinate şi a copiilor.

”Suplimentar, astfel încât este în concordanţă şi cu Decizia CCR şi cu Convenţia ONU privind drepturile copilului, interzicerea fumatului în maşina proprietate personală dacă se află copii sau femei însărcinate”, a adăugat ea.

LEAVE A REPLY