Veste ingrijoratoare! Romania va accepta de 10 ori mai multi refugiati decat in 2015. Unde vor fi cazati acestia

0
101

refugiati-romania

Ministerul Afacerilor Externe neaga informatiile potrivit carora Romania ar urma sa primeasca de 10 ori mai multi refugiati decat in 2015, sustinand ca nu si-a asumat angajamente suplimentare de relocare fata de decizia luata la nivel european.

”La Summit-ul liderilor pe problema refugiatilor de la New York, Romania a pus in valoare ceea ce a facut in acest domeniu, dar nu si-a asumat angajamente suplimentare de relocare fata de decizia luata la nivel european. In contextul eforturilor la nivel UE de gestionare a migratiei, Romania participa la raspunsul comun european in domeniu, prin implementarea deciziilor de relocare interna adoptate in cursul anului 2015 si, prin participarea pe baze voluntare, la procesul de relocare externa, respectiv de sustinere activa a avansarii dialogului cu statele terte de origine si de tranzit pentru combaterea cauzelor profunde ale acestui fenomen”, se arata intr-un comunicat al MAE.

Potrivit documentului, Romania ramane angajata in implementarea acestor angajamente, despre care opinia publica a fost informata in repetate randuri.

Responsabili americani au mentionat la Adunarea Generala ONU ca sapte state, printre care si Romania, au promis sa primeasca de cel putin zece ori mai multi refugiati decat au facut-o in 2015, relateaza site-ul 20minutes.fr.

LEAVE A REPLY