Instanţa a decis: Maşinile pot fi înmatriculate fără plata timbrului de mediu

1
2277

recuperare__taxa_auto_14839500_20960100

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) din cadrul Prefecturii Sălaj a fost obligat, zilele trecute, de către magistraţii Tribunalului Sălaj să înscrie în circulaţie un Volkswagen fără plata timbrului de mediu.

Hotărârea instanţei sălăjene vine după ce în luna martie a acestui an, o femeie reprezentată de avocatul Iulia Costina a dat în judecată Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) din cadrul Prefecturii Sălaj, solicitând ca autoturismul Volkswagen să fie înscris în circulaţie fără plata timbrului de mediu.

Magistraţii i-au acceptat solicitarea şi au obligat instituţia menţionată să înmatriculeze maşină fără ca femeia să scoată bani din buzunar pentru această taxă auto.

„În urma deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, prin care s-a declarat că timbrul de mediu încalcă legislaţia europeană, acţiunea pe care am formulată a fost admisă. Astfel, se evită achitarea timbrului de mediu, cei care l-au achitat putând recupera suma tot printr-un proces în instanţă, de data aceasta împotriva ANAF, pentru aceleaşi motive”, a declarat avocatul Iulia Costina, citată de graiulsalajului.ro.

În luna iunie a acestui an, timbrul de mediu a fost declarat ilegal de către Curtea Europeană de Justiţie. Acest lucru înseamnă că persoanele care vor să îşi înmatriculeze autovehiculele o pot face fără a mai achita această taxă, în timp ce proprietarii care au plătit-o după 15 martie 2013 îşi pot cere banii înapoi, în instanţă.

 

1 COMMENT

  1. Teoria e frumoasa.Mergeti insa la politie sa inmatriculati o masina asa.Va rad aia in nas…Iar ca sa dau 200 de euro unui avocat,sa stau 6 luni sa astept un verdict ,sa reusesc sa inmatriculez o masina pe talonul careia va scrie ca e inmatriculata fara taxa si cine o va cumpara de la mine ,e obligat sa plateasca taxa,prefer sa dau cei 400 de euro si sa o inscriu si ulterior sa recuperez de la ANAF,banii…

LEAVE A REPLY