Militar rănit: Îi ofer lui Daniel Barbu o excursie all inclusive în Afganistan!

0
161

daniel-barbu

Nefericita exprimare a fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu, a încins spiritele opiniei publice. Politicianul a declarant că meseria de politician este mai periculoasă decât misiunea unui soldat în Afganistan.

Marius Apostol, preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Militarilor cu Dizabilităţi, rănit în grav în Afganistan de un dispozitiv explozibil improvizat a reacţionat cu privire la această impertinenţă. Militarul a rămas siderat în urma acestei comparaţii şi îl invită pe politician să ia parte la o excursie „all inclusive” în teatrul de operaţii.
„Îi ofer (lui Daniel Barbu – n.r.) o excursie all inclusive în Afganistan. Unde preotul ne citeşte de fiecare dată când ieşim din bază. Acolo Dumnezeu ştie dacă te mai întorci sau nu. Mi se pare incredibilă comparaţia”, spune Marius Apostol, preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Militarilor cu Dizabilităţi „Sfântul Dimitrie”, militar în Armata României rămas cu dizabilităţi în urma unei explozii a unui dispozitiv improvizat din Afganistan.

Apostol explică faptul că riscurile unui militar combatant într-un teatru de operaţii sunt incomparabile. Potrivit sursei citate, pe 1 mai 2011 Marius Apostol se afla împreună cu camarazii săi în patrulare pe autostrada A1 Kabul-Kandahar din Afganistan. Un dispozitiv de aproximativ 200 de kilograme a fost detonat în timpul trecerii. Vehiculul blindat în care se aflau a fost aruncat la câţiva metri în aer. Militarul a stat aproximativ o săptămână în comă. A avut coloana fracturată în două locuri dar şi leziuni grave la picior pentru care încă face recuperare.

LEAVE A REPLY