Fostul preşedinte, ÎN STARE FOARTE GRAVĂ! Vom reveni cu mai multe amănunte

0
992

shimon_pere_80327500

După ce a suferit un accident vascular, starea de sănătate a lui Shimon Peres, fostul preşedinte şi un fost premier al Israelului, s-a dereriorat grav, scrie Realitatea.net.

“Preşedintele este între viaţă şi moarte”, a declarat pentru AFP, sub acoperirea anonimatului, o sursă citat de News.ro. “Starea sănătăţii sale este foarte, foarte dificilă. Medicii săi sunt îngrijoraţi”, a adăugat sursa citată.

Shimon Peres, în vârstă de 93 de ani, a suferit pe 13 septembrie un accident vascular cerebral major şi este spitalizat de atunci.

El este ultimul membru în viaţă al generaţiei părinţilor fondatori ai Israelului şi a fost unul dintre principalii artizani ai Acordurilor de la Oslo, semnate în anii ’90 cu palestinienii.

Peres a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace în 1994, alături de Yitzhak Rabin şi Yasser Arafat, pentru rolul pe care l-a jucat în cadrul negocierii Acordurilor de la Oslo, care au pus bazele autonomiei palestinienilor.

El a susţinut, în anii ’70, pe când era ministru al Apărării, înfiinţarea în Cisiordania ocupată a primelor colonii evreieşti, care au proliferat de atunci şi sunt considerate principalul obstacol în calea păcii.

LEAVE A REPLY