Coordonatorul lucrarii de doctorat a Codrutei Kovesi rupe tacerea

5
2421

kovesi-doctorat

Viorel Pasca, coordonatorul lucrarii de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, a declarat marti seara, ca “Nu stiu nimic despre Comisia din 2012. Lucrarea de doctorat a doamnei Kovesi a inceput in 2008. Lucrarea ei de doctorat privea criminalitatea organizata. Doctoratul dura 4 ani, ea l-a facut in 3. Lucrarea dupa ce a fost sustinuta in public si aprobata, a fost trimisa in senatul universitatii.”

“S-a facut o confuzie. In lucrare sunt pasaje preluate din articole anterioare ale ei cu numele de Laura Codruta Lascu. Daca exista alte pasaje in afara de cele amintite, eu nu stiu. Ghita a fost unde a fost sau nu a fost, sa raspunda. Treaba lor. Daca nu va intereseaza ce va spun eu, intrebati-l pe Ghita”, a declarat Viorel Pasca.

Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat marti seara la Parchetul General unde a depus o declaratie prin care afirma ca a participat la “redactarea in fals” a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat Laurei Codruta Kovesi, in anul 2012.

“In cursul anului 2012, am participat in mod direct la redactarea in fals, fara respectarea prevederilor legale, a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat Laurei Codruta Kovesi. Detin date si dovezi care demonstreaza ca aceasta comisie nu s-a intalnit niciodata, iar redactarea in fals a raportului s-a facut cu implicarea unor inalti demnitari ai statului si cu stiinta Laurei Codruta Kovesi”, a scris Ghita in autodenuntul depus la Parchet.

“E de datoria procurorului general ca atunci cand apar astfel de elemente si ceteateni spun uitati ce se intampla la DNA sa avem aceasta institutie acest parchet si sa avem in aceasta tara credinta ca procurorul general al Romaniei chiar e procurorul general al Romaniei. Nu cred ca cineva in romania e deasupra procurorului general al Romaniei”, a sustinut el, dupa ce a iesit din sediul DNA.

“Am convenit sa acoperim acest plagiat al doamnei Kovesi, am convenit ca o astfel de chestiune ii va afecta cariera”, a mai spus Sebastian Ghita.

Aproape concomitent, si Traian Basescu a iesit cu o declaratie, la Romania TV, in care afirma ca “Mihnea Costoiu a scris raportul de neplagiat si ca s-a alergat prin tara dupa niste semnaturi”.

sursa: bzi.ro

5 COMMENTS

  1. Zdreanța asta de ghiță (noi ne numim porcul ghiță) merită închisoare pe viata, aruncă cu noroi doar doar scăpa de pușcărie

  2. In iulie 2012 ,Sebastian Ghita era un nimeni,un derbedeu mafiot,tovaras de escapade a lui Ponta ! Deci nu avea cum sa fie in nici o Comisie ! Daca Comisia aia l-a albit pe Ponta ,nu inseamna ca a albit-o si pe Kovesi ! Trebuie sa fii cretin sa pui botul la o petarda aruncata de un derbedeul mafiot analfabet,care trage pe nas de disperare si viseaza ca a facut parte din vreo Comisie!

  3. Titlul e unul comun, notoriu, banal din start! Încă 100 de lectori, conferenţiari şi chiar profesori de Drept Penal, dim cele 38 de facultăţi de drept, au o aşa temă, titlul, în cursurile lor. ………..
    Dacă era o cercetare, ştiinţifică, de ce nu s-a dus la Bucureşti, Cluj sau Iaşi, centre ale Dreptului! Bine că nu a mers la Târgovişte sau Mangalia. ………..
    Un avocat, fost procuror, care la noua înfiinţată Facultate de Drept Timişoara (1091), şi-au împărţit ei titlurile – că sunt oraş martir, nu ? – dna l-a ales să-i fie conducător de doctorat. ……….
    Nu mă extind. Sunt sigur că nu e o lucrare ştiinţifică, de noutate, sau cu relevanţă în dreptul penal.

  4. Nu Mai stie ce sa faca derbedei sa o daie Jos pe Laura codruta kovesi nu aveti Nici o Sansa ca este cea Mai puternica femeie di Romania

LEAVE A REPLY