BREAKING NEWS: DECIZIE ŞOC a lui DACIAN CIOLOŞ!

0
139

ciolos

România este dispusă să adere la Banca Asiatică de Investiţii în Infrastructură pentru a continua proiecte în domeniu, dar şi pentru a dezvolta altele noi, a anunţat, marţi, premierul Dacian Cioloş.

‘România şi-a exprimat disponibilitatea de a adera la Banca Asiatică de Investiţii în Infrastructură. Considerăm că putem folosi mai bine acest instrument de investiţii pentru a dezvolta proiecte noi şi pentru a finaliza proiecte care sunt începute (…), inclusiv în România’, a afirmat Cioloş într-un discurs rostit la recepţia organizată la Ambasada Chinei la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Populare Chineze.

Totodată, premierul s-a declarat convins că România şi China pot accelera schimburile comerciale în următoarea perioadă.

‘Proiectul noilor drumuri ale mătăsii şi acest mecanism de cooperare între China şi Europa Centrală şi de Est sunt convins că pot să contribuie şi la accelerarea dezvoltării schimburilor comerciale şi economice între România şi China. România poate să fie o poartă de intrare pentru produse chinezeşti în UE şi sunt convins că avem şi noi pe partea noastră multe de făcut pentru a valorifica potenţialul pe care piaţa chineză îl oferă produselor chinezeşti’, a precizat premierul, subliniind că în ultimii ani ‘lucrurile au progresat foarte bine’ în domeniul agricol şi agroalimentar.
De asemenea, şeful Executivului a anunţat că este ‘într-o fază finală de operaţionalizare’ Centrul de dialog şi cooperare în domeniul energiei.
‘Acest centru, care va avea sediul la Bucureşti, va fi operaţionalizat în cel mai scurt timp’, a mai anunţat Dacian Cioloş.
La recepţia de la Ambasada Chinei au fost prezenţi, între alţii, preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, foştii premieri Victor Ponta şi Adrian Năstase, dar şi parlamentari, printre care Mircea Geoană şi Valeriu Zgonea. AGERPRES

LEAVE A REPLY