DEZVĂLUIRI INCENDIARE. Care este legătura dintre Vladimir Putin si Laura Codruţa Kovesi

0
990

kovesi-putin

Firma care oferă consultanţă de imagine şi comunicare Serviciului Român de Informaţii şi Laurei Codruţa Kovesi a semnat un parteneriat cu firma Omnicom Group care, între 2006-2015 s-a ocupat de PR-ul lui Vladimir Putin în Statele Unite şi Uniunea Europeana, scrie coalitiaromanilor.org, potrivit evz.ro.

Firma The Group este condusă de Mihaela Nicola, fiica unui fost ofiţer de securitate. Nicola a apărut şi într-unul din dosarele fostului premier Adrian Năstase, dar nu a fost pusă sub acuzare.

În anul 2006, Vladimir Putin a angajat firma Ketchum, o firmă subsidiară Omnicom Group, pentru a-i oferi consultanţă în relaţii publice înaintea găzduirii summit-ului G8 care a avut loc la St. Peterburg. O divizie de publicitate şi marketing a firmei menţionate a zburat special la Moscova pentru a sta la dispoziţia liderului rus.

În 2013, pe baza documentelor făcute publice de Departamentul de Justiţie al SUA s-a descoperit că firma Ketchum a primit peste $25 de milioane lucrând pentru Rusia. Tot pentru servicii de PR, dar de această dată pentru promovarea firmei Gazprom, Ketchum a primit fabuloasa sumă de $26 de milioane.

În martie 2015, media internaţională anunţa că firma Ketchum nu va mai semna un nou contract cu liderul rus, însă, o altă companie de PR din Bruxelles, aflată tot în proprietatea gigantului Omnicom Group “va continua să opereze în termenii contractului”, a spus Adweek.

Una dintre cele mai curajoase şi mai controversate acţiuni de PR ale Omnicom a fost publicarea în 2013 a unui editorial, semnat Vladimir V. Putin în celebra revistă New York Times. În articol, liderul de la Kremlin a dorit să explice direct cetăţenilor americani viziunea sa privind situaţia din Siria.

Cum era de aşteptat, articolul nu a trecut neobservat, stârnind foarte multe reacţii dintre cele mai dure. John Boehner – preşedintele Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA – considerându-se “insultat” de acel material, precizează sursa citată.

LEAVE A REPLY