Incredibil! Cum arată un bărbat care a băut, timp de 30 de zile, câte patru litri de apă pe zi

0
930

apa

A băut patru litri de apă pe zi, timp de o lună. Un jurnalist al portalului „Thrillist” a decis să întreprindă un experiment ciudat pentru a testa efectele acestei practici vreme de 30 de zile.

La sfârşit, bărbatul a relatat în amănunt experienţele trăite şi transformările suferite, mărturisind că nu ar fi bănuit niciodată că un lucru atât de banal i-ar putea schimbă viaţă atât de drastic… !

Site-ul a1.ro prezintă povestea jurnalistului:

Ziua 1: Să înceapă balul

Fiind vorba de o cantitate mare de apă, am înlocuit sticlele mici cu un bidon cu volumul de fix 4 litri, de care nu m-am despărţit niciodată. E foarte greu să te mobilizezi să bei atât de mult lichid zilnic şi să nu te abaţi nicicând de la planul trasat. M-am înarmat însă cu multă răbdare şi m-am ambiţionat să îmi duc experimentul la capăt fără să trişez deloc.

Ziua 5: Urinez o dată la fiecare 20 de minute

Corpul are într-adevăr o mare nevoie de apă, este o nevoie ce trebuie satisfăcută din plin. Suntem alcătuiţi în proporţie de 60% din apă, dar cine se încumetă să bea zilnic 4 litri de lichid? Am ajuns să beau apă tot timpul, chiar şi atunci când nu mi-e sete. Mă simt mereu satul şi „plin”, cu toate că mănânc mai puţin. Merg la baie tot mai des, cam o dată la 20 de minute. Am ajuns să merg la baie atât de des încât cei din jur m-or bănui că mă duc să prizez ceva pe nas. Oriunde aş fi în oraş, la fiecare a două băutură comandată, dau pe gât şi un pahar cu apă.

Ziua 10: Am devenit… mai frumos?

Mă simt diferit, mai ales când mă trezesc dimineaţă. De obicei am nevoie de o cană zdravănă de cafea că să mă dezmeticesc, dar acum mă simt energizat şi odihnit imediat după ce mă dau jos din pat. Mă simt mult mai bine şi chiar arăt mai bine. Nu ştiu dacă nu e şi un efect placebo la mijloc, dar am senzaţia că părul şi pielea au căpătat o textura mai sănătoasă. Radiez, ce să mai! Problema e că mi-e greu să mă obişnuiesc cu căratul apei peste tot pe unde mă duc. Şi când mă bag în pat am grijă să am la îndemână o sticlă cu apă. Parcă încep să capăt şi mai multă forţă musculară.

Ziua 15: Mă simt plin de energie

Cu siguranţă am mult mai multă energie că înainte, aproape că am scos definitiv tabietul cafelei din programul zilnic. E o schimbare majoră, având în vedere că beam vreo trei căni de cafea pe zi. Seară când ies să alerg, simt că am mai multă vlagă, alerg mai repede şi mai mult decât de obicei. Acum şi dorm mai bine. Mi se face o sete groaznică atunci când nu beau apă. Se pare că organismul meu s-a adaptat la noul stil de viaţă, iar eu mă simt un cu totul alt om.

Ziua 20: Prietenii îmi spun că arăt mai fericit şi că am un tonus mai bun

Singură constanţa de la începutul experimentului şi până în prezent este faptul că merg la baie tot timpul şi că urină este complet incoloră. Prietenă mi-a spus că am tenul mai curat, iar eu simt că am tot mai multă energie. Sună ciudat, dar chiar mă simt mai bine. Nu mai consider o corvoadă faptul că beau apă în cantităţile astea. M-am adaptat, iau lucrurile că atare.

Ziua 30: Detoxifiat şi energizat

Ultima zi a provocării mele. Alerg în continuare între toaletă şi birou, şi îmi e mereu sete. Am câştigat, în schimb, mult mai multă energie, nu-mi vine să cred! Recunosc, e exagerat să bei patru litri de apă pe zi, dar pe de altă parte am ajuns să conştientizez mai bine şi că înainte nu beam suficientă apă. Voi continuă să beau mai multă apă pe viitor, efectele sunt remarcabile.

Nu trebuie neapărat să încerci să-i baţi recordul, dar impune-ţi mereu să bei mai multă apă decât de obicei. Experimentează, vezi care este cantitatea de apă de care are nevoie corpul tău (adevărată nevoie!), apoi menţine ritmul. Vei vedea şi simţi imbunatirile după prima săptămâna.

LEAVE A REPLY