LEGE NOUA in Romania! NU mai poti fi dat afara daca treci de varsta ASTA

0
1892

bani-munca

Mai multi parlamentari au initiat o propunere legislativa care prevede interdictia reducerii posturilor ocupate de functionarii publici care mai au 3 ani pana la pensionare.
Propunerea legislativa pentru modificarea in acest sens aStatutului functionarilor publici a fost initiata de 7 deputati: Ion Melinte, Ioan Munteanu – PSD, Nini Sapunaru, Sorin Teju – PNL, Florica Ica Calota – ALDE si Luminita-Pachel Adam, Aurel Niculae – UNPR.
Potrivit proiectului, nu pot fi reduse posturile functionarilor publici care au maximum 3 ani pana la indeplinirea conditiilor de pensionare, au o vechime totala de 10 ani de activitate in oricare autoritate sau institutie publica si au obtinut la evaluarea performantelor profesionale individuale in ultimii 5 ani calificativul “foarte bine”.
“In caz de disponibilizare in urma reorganizarii autoritatilor sau institutiilor publice, functionarii publici care se apropie de varsta de pensionare raman, dupa o viata de munca, pana la pensionare, fara un venit care sa le asigure nivelul minim de trai. Stim, de asemenea, ca dupa varsta de 55 de ani pe acesti cetateni nu-i mai angajeaza niciun operator economic”, au motivat initiatorii necesitatea proiectului de lege.

sursa: antena3.ro

LEAVE A REPLY