Veste bună pentru călătorii RATB: Se schimbă modul de plată al biletelor

0
206

bilet ratb

RATB intenţionează să implementeze un proiect pilot de plată cu card bancar în mijloacele de transport în comun. Proiectul se află acum în faza de licitare.

Vestea este nemaipomenită pentru cetățenii care se urcă în mijloacele de transport în comun din stațiile fără punct de plată a călătoriilor. În acest moment s-a scos la licitaţie serviciul pentru proiectul pilot. Asta înseamnă că instituţia bancară care va câştiga licitaţia va dota experimental mijloacele de transport ale liniilor 780 (7 vehicule), 783 (15 vehicule), 104 (36 vehicule) şi 41 (61 vehicule).

Pe aceste maşini vor exista validatoare mixte, atât pentru cartela actuală cât şi pentru cardul bancar, montate la prima uşă de la şofer, în locul validatorului actual. Noile aparate vor fi dotate cu un sistem de comunicare a datelor privind validarea cu carduri bancare contactless.

Pentru plata călătoriilor, clientului i se va percepe o taxă bancară ca oricare tranzacţie pentru cumpărare de produse, ca în orice magazin, atunci când se plăetşte cu cardul.

Instituţia bancare care va câştiga licitaţia va trebui să platească către R.A.T.B. sumele încasate din validările efectuate cu carduri bancare, în maximum 48 de ore de la înregistrarea tranzacţiei, cu comision zero, anunță Libertatea.ro.

Nu se poate prefigura o dată fixă pentru apariţia noului mod de taxare, dar acesta va apărea în mijloacele de transport în comun cel mai devreme în primele luni ale anului 2017.

LEAVE A REPLY