Vesti importante pentru romanii care au credite

0
1179

credite

In urma unui proces de contestare a executarii silite, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a admis cererea de anulare a contractului, principalul motiv al masurii fiind acela ca imprumutul a fost acordat exclusiv online, deci nu poate produce efecte juridice.

„Creditul a fost acordat strict online, fara alte formalitati cum ar fi semnatura electronica, astfel ca instanta a catalogat aceasta procedura ca fiind insuficienta pentru a i se acorda contractului puterea de titlu executoriu. A fost o speta simpla si le recomand tuturor celor care au credite obtinute online in situatia de a fi executate silit sa urmareasca acest exemplu”, a declarat avocatul Adrian Calin Cuculis, care l-a asistat pe contestator in cadrul procesului.

„Imprejurarea ca intreaga procedura de semnare a contractului de credit se desfasoara pe site-ul creditorului nu este de natura ca fiind asumata de debitor si nu poate produce efecte juridice”, a argumentat avocatul.

El considera ca acesta „poate fi considerat ca precedent juridic pentru spetele de acelasi fel care ar urma sa se judece de acum incolo”.

Creditul online in cauza a fost acordat de societatea Purple Financial Services IFN SA, care dezvolta aplicatia allegrocredit.ro.

Microcreditarea online este segmentul care a crescut cel mai mult pe piata imprumuturilor, in conditiile inaspririi standardelor de creditare clasica, chiar daca in acest sector dobanzile sunt de cateva ori mai mari decat mediile practicate de banci.

LEAVE A REPLY