OPERAȚIUNEA ‘S-o rănim pe Codruța Kovesi, dar să n-o omorâm’

0
1358

laura codruta kovesi

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este în centrul atenției opiniei publice de câteva săptămâni din cauza scandalurilor în care este implicat numele său: de la presupusul scandal de plagiat, până la controversata adresă de e-mail: cucuveauamov@.

Jurnalistul Ion Cristoiu analizează situația în care se află Laura Codruța Kovesi, spunând că, de fapt, nu se vrea „omorârea” șefei DNA, ci doar“rănirea” ei “pentru a putea fi folosită din nou în interesele sale politico-mafiote”.

Nu pot să nu observ că nu se vrea prăbușirea șefei DNA, ci doar aplecarea ei suficient de tare într-o rînă pentru a putea fi folosită din nou de Sistem în interesele sale politico-mafiote.

Știam că Codruța Kovesi, stîlp al Sistemului care a călărit și călărește România, nemulțumise profund prin tendința sa din ultima vreme de a acționa pe cont propriu. Ea fusese inventată însă pentru a fi folosită ca unealtă. Mai întîi ca procuror general și mai apoi ca șefa DNA. După venirea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, scăpată de autoritatea lui Traian Băsescu, care o umilise deseori chiar în public (vezi scena în care o calcă în picioare pentru albirea lui Ion Iliescu în Dosarul Revoluției), Codruța Kovesi s-a crezut independentă și, luînd în serios (ca toate personajele fără prea multă minte) Cultul personalității făcut de Divizia Presă la ordin, fără a conștientiza că laudele ofițerilor acoperiți nu erau expresia unei credințe sincere, ci a executării unuia dintre Ordinele pe Unitate, și-a zis că-și poate face jocurile proprii.”, notează jurnalistul, pe blogul personal.

LEAVE A REPLY