O comună din România oferă 350 de locuri de casă

0
1380

giarmata

În mediul rural criza de forță de muncă este o certitudine. Salariile sunt şi ele un factor care au generat această criză și foarte mulţi tineri sunt plecaţi la lucru în străinătate. Astfel, piaţa muncii este văduvită de un segment foarte important. O comună de lângă Timişoara, Comuna Giarmata, face eforturi uriașe pentru schimbarea acestei situații, potrivit Vocea Transilvaniei.

Un prim pas ar fi readucerea acasă a celor care lucrează în alte ţări. Pentru asta, însă, trebuie create facilităţi. De exemplu, la Giarmata, atragerea tineretului se face prin acordarea unor locuri de casă, 350 la număr, care creează, deja, o anumită emulaţie în zonă.

Tot în acelaşi registru, al asigurării unei infrastructuri decente, sunt pregătite noi asfaltări. Există un proiect, derulat împreună cu Ministerul Dezvoltării, care prevede asfaltarea a zece kilometri de drumuri, dintre care 4,5 kilometri sunt, deja, gata.

Primarul Virgil Bunescu spune că mai sunt şi alte proiecte care să conducă la creşterea gradului de confort în localitate, informează renasterea.ro. Este vorba de o grădiniţă de 120 de locuri, cu o valoare a lucrărilor de 500.000 de euro, de asfaltarea a încă şapte kilometri de drumuri şi de introducerea apei şi a canalizării în cartierul Primăverii, destinat tinerilor.

 

LEAVE A REPLY