Uite cum poţi să fentezi facturile mari la încălzire pe timp de iarnă

0
785

calorifer

Facturile mari la înclăzire dau bătăi de cap multor cetățeni. Cu cât este mai frig cu atât trebuie să dai mai mulți bani pe facturi. Prin urmare, oamenii caută soluții pentru a economisi.

Repartitoare

Un prim pas pe care ar trebui să-l faci în calitate de proprietar al unui apartament branşat la sistemul centralizat de încălzire ar fi să-ţi instalezi contoare şi repartitoare.

Opreşte căldura atunci când eşti plecat de acasă

Profită de robineţii termostatati montaţi pe calorifere şi setează-i la temperatura minimă înainte să pleci spre serviciu, iar copiii spre şcoală.

Investeşte într-un termostat ambiental programabil

Termostatele programabile care comandă centrală termică instalată în casă ta îţi vor uşura viaţa. Acestea pot fi setate să modifice temperatura ambientală în funcţie de momentul zilei şi de programul tău şi al familiei tale, potrivit casadex.ro.

Un grad în minus îţi poate aduce economii de până la 3% la factură de încălzire

Folosește termostatul pentru a aduce economii la bugetul familiei, setând temperatura la nivelul de jos al confortului termic. Se spune că diferenţa de un singur grad poate mari sau micşora, după caz, valoarea facturii cu până la 3%. Nu ai cum să economiseşti cu o temperatura ambientală de 25 de grade Celsius, zi şi noapte.

Dotează-ţi duşul cu o pară economică, cu debit mic

Un alt truc eficient de economisire pe timpul iernii şi nu numai, este înlocuirea capului de dus, aşa-zisă „pară” cu una economică, cu debit mic.

sursa: DCNews

LEAVE A REPLY