România, menționată în ultima dezbatere dintre Donald Trump și Hillary Clinton

0
1052

clinton_trump_split

Hillary Clinton și Donald Trump s-au duelat agresiv și pe tema avortului, moment în care candidata democrată a adus în discuție, în mod surprinztător, numele țării noastre ca exemplu pentru locuri în care „femeile erau obligate să nască”, făcând referire la regimul lui Ceaușescu.

Candidatul republican a sugerat că Hillary Clinton ar sprijini avortul chiar și la o vârstă înaintată a sarcinii: „Poți să iei copilul, să sfâșii copilul din pântecul mamei în luna a noua! Hillary spune că e OK”, a acuzat candidatul republican. „Cu mine nu e OK”, a adăugat el.

Trump a făcut astfel referire la o declarație a lui Hillary Clinton în timpul alegerilor primare din Partidul Democrat, când fostul secretar de stat a spus că avorturile la o vârstă înaintată a sarcinii sunt justificate de o necesitate medicală. Însă replica lui Hillary nu s-a lăsat mult așteptată.

„ Ar trebui să te întâlnești cu unele dintre femeile pe care eu le-am întâlnit în cursul vieții. Este una dintre cele mai grele opțiuni posibile pe care orice femeie și familia ei sunt nevoite să o ia, fiind o decizie personală. Și nu cred că guvernul ar trebui să o ia. Am avut marea onoare de a călători în toată lumea în numele țării noastre. Am fost în țări unde guvernul le-a obligat pe femei să facă avort, cum s-a întâmplat în China, sau le-a obligat pe femei să nască, așa cum se obișnuia în România. Și vă pot spune că guvernul nu trebuie să intervină în acea decizie pe care femeile și familiile lor, în funcție de propriul destin sau de sfatul medical pe care îl primesc, trebuie să o ia. Voi milita pentru acest drept”, a spus Hillary Clinton.

„Eu susțin dreptul la viață. Dacă voi ajunge președinte, voi nominaliza la această instanță un judecător „pro-viață” ( termen asemnător cu „anti-avort”), a mai spus Trump.

LEAVE A REPLY