Ironii ACIDE: Nicușor Dan, acuzat de ‘ciordeală’

0
988

nicusor-dan-candidat-primaria-bucuresti

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega lansează ironii acide la adresa lui Nicușor Dan și a sloganului acestuia „Dacian Cioloș, în sfârșit ai cu cine!”

”Să lăsăm la o parte uriașele miștouri care s-ar putea face (și, cu siguranță, se vor face) pe seama acestui slogan (din categoria: „Încearcă și cu o femeie!”). Să ne oprim doar la partea murdară (și chiar sinistră!) a lucrurilor. Aspectul cel mai benign este că un partid care se pretinde serios, necorupt și incoruptibil folosește ca vehicul electoral imaginea și numele unui om politic din afara partidului. Acest om politic a declarat public, categoric, că, până la alegeri cel puțin, nu se va alinia unui partid. Manevra lui Nicușor Dan și a USR se numește, științific, ciordeală. Nu furt, care presupune un oarecare profesionalism, ci ciordeală!”, spune Rebega.

Europarlamentarul arată că dacă ”un alt partid ar avea ideea să-și aleagă ca slogan, de exemplu: „Noi suntem oamenii lui Bob Dylan!” în secunda numărul doi, impresarii și avocații celebrului cântăreț și proaspăt laureat Nobel ar chema partidul respectiv în judecată și ar cere ca daune niște sume fabuloase”.

Europarlamentarul mai spune că ”dacă dl. Dacian Cioloș, premier vremelnic al României, ar (mai) avea bunul simț despre care scrie în documentul #România 100, atunci ar ieși imediat și ar cere, public, USRului să renunțe la acest slogan și să-și ceară scuze electoratului! Chiar și așa, răul a fost făcut! Presa a difuzat știrea, iar o ieșire a premierului ar arunca, pur și simplu, gaz peste foc. Rezultatul va fi că toți cetățenii vor ști că USR e partidul premierului! Cu consecințele electorale implicite! Ca să fie cu adevărat cinstit și credibil, dl. Cioloș ar trebui să adauge că, în urma acestui incident, își va lua un fel de „an sabatic” în care nu va accepta nici o funcție publică. Dl. Cioloș nu va face așa ceva!”

Rebega avertizează că ”din păcate pentru România, dl. Cioloș face și el parte din spectacolul de sunet și lumină cu care sunt amețiți românii. Bănuiala că premierul tehnocrat urmărește să rămână la Palatul Victoria și după alegeri a încolțit de mai multă vreme, dar numai evoluțiile din ultimele două-trei săptămâni au transformat-o în certitudine”.

În final, Rebega atrage atenția că ”Diavolul se ascunde în detalii: a promite că nu candidezi nu e totuna cu a promite că nu mai rămâi prim-ministru! Ceea ce faceți, domnule Cioloș, nu este cinstit și nu va duce la o asanare morală a politicii din România!”

sursa: stiripesurse

LEAVE A REPLY