Ce se va intampla cu tariful de calatorie cu metroul. Anuntul facut de directorul general al Metrorex

1
919

metrou-cartela

Tarifele de calatorie cu metroul nu se vor modifica pana la sfarsitul acestui an, nici anul viitor, a declarat duminica directorul general al Metrorex, Marin Aldea, prezent la Ziua Portilor Deschise la Statia de Metrou Laminorului’.

“Va spun ferm ca nu va modifica tariful de calatorie cu metroul pana la sfarsitul anului, dar nici in 2017. Anul viitor am fundamentat bugetul pe aceleasi tarife. O data cu finalizarea noului sistem de acces la metrou, acum in lucru, o sa introducem titluri noi, in favoarea calatorilor. Imi propun sa cresc gradul de incredere al calatorilor in acest mijloc de transport”, a spus Aldea, citat de Agerpres.
Prezent la la evenimentul de la statia Laminorului, ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a precizat ca nu a mai circulat cu metroul de trei sau patru ani astfel incat, la intrebarea “cat costa o cartela de doua calatorii cu metroul” acesta a raspuns “10 lei” in loc de 5 lei cat este pretul real.
“Tariful depinde de numarul de calatorii. Doua calatorii costa 10 lei. Ultima oara am fost cu metroul acum trei sau patru ani. In general nu folosesc metroul, prefer traficul de suprafata, sa vad strazile, sa vad pe unde merg”, a precizat ministrul Transporturilor.
De altfel, inca din luna iunie a acestui an, Marin Aldea anunta ca nu se are in vedere majorarea preturilor pentru calatoria cu metroul aratand, totodata, ca intentioneaza sa introduca abonamente anuale de calatorie si de weekend pentru a veni in sprjinul calatorilor.
“Eu ma gandesc, de exemplu, la un abonament anual, la o cartela care ar putea fi introdusa pentru perioada de weekend, o cartela pentru un grup mai mare de 3-5 calatori. Sunt multe idei, dar asta nu inseamna ca tariful mediu de calatorie s-ar modifica”, anunta, directorul general al Metrorex, in vara acestui an.
In prezent, pretul cartelei cu doua calatorii este de 5 lei iar cel al cartelei cu 10 calatorii este 20 lei. Abonamentul de o zi costa 8 lei, iar abonamentul lunar cu numar nelimitat de calatorii 70 de lei. Ultima scumpire a calatoriei cu metroul a avut loc in primavara acestui an.

1 COMMENT

  1. Mda, insa nu zice nimeni sa ieftineasca pretul calatoriei cu metroul, in conditiile in care fac suficienti bani luna de luna, si in conditiile in care oricum nu investesc in a moderniza macar aspectul anumitor statii. In weekend, stai si astepti si 10 minute sau mai mult pana vine metroul, uneori scartie sinele alea cand se opresc in statie de zici ca iti sparg timpanul. Sa mai zic si de inghesuiala de la orele 9:00 si seara incepand cu 17:00?

LEAVE A REPLY