Studenți din București EVACUAȚI din cămine dintr-un motiv INCREDIBIL

0
1005

camin-studenti

O parte din studenții Universității din București s-au trezit într-o situație incredibilă, după ce li s-a cerut să se mute din căminele lor pentru a fi depozitate aparaturi și substanțe chimice în camerele lor, potrivit stiripesurse.ro.

În atenția Dvs.! Situație fără precedent într-unul din căminele Universității din București, Căminul Panduri (situat pe Sos. Pandurilor, nr. 90)!

Vă aducem la cunoștință următoarele: în urma unor zvonuri potrivit cărora unele laboratoare aparținând Facultății de Chimie, se află într-o cladire cu risc seismic, clădire aflată în imediata vecinătate a căminului studențesc menționat, conducerea facultății în cauză, prin intențiile Prof. Vasile Pârvulescu cu aprobarea conducerii Universității, s-a dispus evacuarea studentilor cazați la parterul căminului în vederea depozitării aparaturilor și substanțelor chimice din clădirea cu pricina! Studenții au primit ordin de evacuare, propunându-li-se locuri de cazare în Campusul Studențesc Grozăvești pentru înlăturarea unor atitudini potrivnice!

Cu toate că Universitatea dispune de alte soluții de rezolvare a inconvenienței create de această mutare, Prof. Pârvulescu insistă ca acestea să fie mutate la parterul acestui cămin!Faptul acesta este de o gravitate inimaginabilă din mai multe puncte de vedere:

1. După începerea anului universitar, studenții cazați sunt evacuați și nevoiți să se mute, ceea ce presupăune absențe de la programele de curs ale facultăților la care sunt înscriși (cu precădere la Facultatea de Geografie)

2. Căminul studențesc Panduri este un spațiu locativ, iar introducerea aparaturilor și substanțelor chimice (reactivi, solvenți sau chiar substante radioactive!!!), pot afecta sănătatea celor care locuiesc în acest imobil!!!

3. NU sunt îndeplinite normele de siguranță pentru depozitarea acestor aparaturi și substanțe! În urma unui cataclism natural (seism) sau incendiu, acestea pot crea o adevărată tragedie!

4. Această mișcare, ce reprezintă un abuz bine pus la punct, poate crea un precedent periculos, în condițiile în care Locurile de cazare în Căminele Universității din București nu pot acoperi decât o foarte mică parte din numărul total al studenților înscriși la facultălite din cadrul acestei universități!

Prin aceasta, se doreste a se face public abuzul conducerii Facultății de Chimie și cel al Universității, prin care, viața studenților locatari în Căminul Panduri este pusă într-un adevărat pericol! Aceste substanțe pot fi adevărate „bombe cu ceas” și pot duce la un „Colectiv 2”!

Toate acestea se datorează cu precădere Prof. Vasile Pârvulescu, cel care, datorită comodității de care domnia sa dă dovadă, preferă să pună în pericol viața atâtor tineri, decât să mute aparatura într-un spațiu propice desfășurării activităților de cercetare în domeniu! Asa ceva este de neconceput! Studenții cazați în acest imobil sunt revoltați și cer să scoată la iveală acest caz!”, a fost mesajul studenților.

anunt-panduri

LEAVE A REPLY